Kultúra

2016.09.23. 20:30

Rácalmási festők csoportos tárlata

Dunaújváros - Egy időre összművészeti decentrummá változott a Pannon Oktatási Központ impozáns aulája péntek délután. Új, csoportos kiállítás megnyitójára gyűltek össze az érdeklődők.

Balla Tibor

Nem aprózták el Nógrádi Katalin festő- és grafikusművész és tizenöt rácalmási tanítványa tárlatának megnyitóját. Baráth Gyula igazgató helyettes rövid köszöntője után az iskola dobos nélküli zenekara (Aczél Áron, Balla Bence, Kapusi Viktória, Talpai Tibor) adott egy három számból álló minikoncertet, amelyben olyan klasszikusok is helyet kaptak, mint Tom Waits, vagy Eric Clapton.

Őket Ordas István műértő megnyitóbeszéde követte. Megállapította, hogy ma Dunaújváros legszebb, legkorszerűbb oktatási intézményében talált helyet a kiállítás, amiért köszönet jár a vezetőinek, akik befogadták, és menedzselik a kiállítóhelyet. Csodálatos dolog, hogy Nógrádi Katalin szerelmes festészetén túl nyakába vett egy még nagyobb terhet, a tanítást, amely, mint látható, eredményes, hiszen tizenöt kiállító tanítványa remekel ma délután itt munkáival - mondta. Jóbarátja, Gáspár Aladár dunaújvárosi képzőművész, festő, költő egyik beszédes idézetével zárt: A látvány is kell, ha már az emlékezés kevés .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!