Kultúra

2016.05.04. 17:10

Pünkösdi táncok - Szombati gyermek tánctalálkozó az MMK-ban és a főtéren

Dunaújváros - Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozót rendez május 7-én az MMK. A programokról Kováts Rózsa beszélt lapunknak.

Dunaújvárosi Hírlap

A Vasas tehetségei is fellépnek majd a hagyományteremtő pünkösdi találkán (Fotó: Zsedrovits Enikő)

- Egy új kezdeményezést indítottunk el, egy gyermek néptánc találkozót rendezünk. Ennek fő szervezője az MMK, de természetesen a Vasas két vezetője, Suplicz Mihály és Szőke Genovéva is a szervezők közé tartozik. A rendezvényhez az MMK biztosítja a fedezetet, mint fenntartója és működtetője városunk hatvannégy éves múlttal rendelkező táncegyüttesének. Többek között Adonyból, Hantosról, Dunaföldvárról, Madocsáról várjuk a résztvevőket, de ott lesz a Vasas Táncegyüttes három csoportja is. Különlegesség, hogy élőben a Kóborzengő zenekar fogja az egész napot végig muzsikálni. Szombaton az MMK-ból délután kettőkor kimegyünk a főtérre, és csapunk egy hatalmas táncot. Ezzel az a célunk, hogy a régióból érkező gyerekek is láthassák, hogy Dunaújvárosnak milyen csodálatos főtere van, szeretnénk lehetőségeinkhez képest becsatlakozni a városmarketingbe. Ezután visszajövünk az MMK-ba, és mivel a pünkösdre hangolódunk, májusfát állítunk majd. Délután háromkor megkezdődnek a fellépések - mondta el lapunkban korábban Kováts Rózsa, az MMK vezetője.

Címkék#néptánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!