Kultúra

2015.10.12. 12:44

Hangverseny világhírű előadókkal

Sárbogárd - Olyan zenei élményben lehetet része vasárnap este a sárbogárdi zenekedvelőknek a helyi József Attila Művelődési Központban, amiért máskor messzire kéne utazni.

Gál Sándor

A Zenei Világnap tiszteletére szervezett hangversenyen a Bogárd-Dal Egyesület szervezésében egyszerre élvezhették két világhírű fiatal művész Baráti Kristóf (Kossuth és Liszt-díjas hegedűművész), Várdai István (Liszt-díjas gordonka művész) , a MÁV Szimfonikus Zenekar és szólistái, valamint a Huszics Vendel Kórus elő-adását.

Már a tavalyi előadás is magasra tette a mércét, ennek megfelelően szinte az esemény meghirdetését követő egy-két napon belül elfogytak a támogató jegyek az előadásra. Zsúfolásig telt a színházterem, elfogytak a pótszékek is. A hangverseny előtt Varga Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Külön köszönetet mondott a rendezvény szervezőinek elsősorban Szabados Tamásnak, a Bogárd-Dal Egyesület vezetőjének és Huszics Vendelnének a Huszics Vendel Kórus karigazgatójának a hangverseny megszervezéséért.

Szűnni nem akaró vastaps köszönte meg az előadást, amelyet Várdai István (gordonka) és Baráti Kristóf (hegedű) közös ráadása követett, háttérben a MÁV Szimfonikusok Fotó: Gál Sándor

A műsor első részében Joseph Haydn: B-dúr miséjét hallhattuk négy énekes szólista Zemlényi Eszter szoprán, Balogh Eszter alt, Csapó József tenor, Lisztes László basszus , a kórus és a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában, vezényelt Várdai István. A 45 perces mű bemutatását követően Camille Saint-Saens: a-moll gordonkaversenyét (op.33) élvezhettük Várdai István előadásában. A zenekart Baráti Kristóf vezényelte. A csodálatos előadást követően Várdai István kezébe került a karmesteri pálca, mialatt Baráti Kristóf virtuóz hegedűjátékát élvezhettük Camille Saint-Saens: Rondo Capricciosoját hallgatva. A szólisták előadását hatalmas vastapssal honorálta a közönség, amit egy közös ráadással köszöntek meg világhírű művészeink. Ezt követően Várdai István akit erős családi kötődések fűznek Sárbogárdhoz, még két rövid mű előadásával kápráztatta el a hallgatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!