Kultúra

2012.06.09. 06:01

A szakma ikonja

Dunaújváros - Tóth Lászlóné hatvanévnyi kiváló pedagógusi életpályájának elismerése is a gyémántdiploma, amelyet szeretett kollégái, pályatársai körében vehetett át.

Körmendi Erzsébet

Tóth Lászlóné Erzsi néni a vasváriban eltöltött harminc év után váltott: volt kollégája, Krasznai Endre hívására 1982-ben ment át az Aranyban, és lett az induló iskola első igazgatóhelyettese, ahol nyugdíjazása előtti utolsó hét évében alkotott és teremtett. Az Aranyban köszöntötték pénteken kedves szavakkal, ajándékokkal és virággal egykori tanítványaiból lett pályatársai, kollégái, barátai.

A pedagógus pálya a legnehezebb hivatások egyike, mert az igazi pedagógus nemcsak tanít, hanem folyamatosan neveli, alakítja a felnövő generációt, mondta az intézmény megbízott igazgatója, Garai Zsuzsa.  Erzsi néninél jobban  kevés tanárra illenek e gondolatok. Hatvan éve diplomázott a Kecskeméti Református Tanítóképzőben, és a Vasváriban helyezkedett el. Kiemelkedő szakmai munkásságát számos díjjal ismerték el, a Pedagógus Szolgálatért Érdeméremmel tüntették ki nyugdíjazásakor. Az elismerés jó érzés. Ám Erzsi néni arcán láttuk: rangos kitüntetéssel felér, néha többet jelent a pályatársak szeretete, amellyel körülölelték a gyémántos átadón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!