Külföld

2015.01.19. 10:01

Több tízezres tiltakozó nagygyűlés Groznijban a Mohamed-karikatúrák ellen

Több tízezer ember részvételével nagygyűlés kezdődött hétfőn Csecsenföld fővárosában, tiltakozásul a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilapban megjelent Mohamed-karikatúrák és a vallásos emberek sértegetése ellen.

A Csecsenföld szíve-nagymecset előtti hatalmas grozniji tér már a délelőtti órákban megtelt tiltakozókkal. A nagygyűlésre az Oroszországhoz tartozó más észak-kaukázusi köztársaságokból is több ezren érkeztek. Ramzan Kadirov csecsen elnök szerint a békés tüntetésen részt vevők száma meghaladhatja az 1 milliót - jelentette a Rosszija 24 állami hírtelevízió, amely élő adásban többször is beszámolt a Szeretjük Mohamed prófétát című tiltakozó nagygyűlésről.

A Mohamed-karikatúrák megjelentetése és a muzulmánok vallásos érzelmeinek megsértése elleni tiltakozó akciót csecsenföldi muzulmán vallási vezetők kezdeményezésére a csecsen elnök hirdette meg a múlt héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!