Külföld

2009.03.31. 04:23

Terrorellenes razziák a londoni G20-csúcs előtt

Nagy-Britannia - Három nap alatt három férfit és két nőt fogtak el a Devon grófságbeli Plymouth városában és annak környékén terrorellenes razziákban.

nincs nev

Brit sajtóértesülések szerint a letartóztatottak zavargásokat akartak kiprovokálni a G20-ak elleni tüntetéseken. A brit fővárosban csütörtökön találkoznak a húsz legnagyobb fejlett és fejlődő gazdaság (G20) vezetői. 

A terrorizmusellenes törvény alapján őrizetbe vett 16 és 25 év közötti fiatalokat hétfőn hallgatták ki. 

A rendőrség először egy 25 éves férfit fogott le, aki Plymouth belvárosában fenyegető tartalmú feliratokat írt festékszóróval egy falra. A több helyszínen megtartott házkutatások során több fegyvert és fegyverutánzatot, valamint "gyanús eszközöket" és terror-előkészületre utaló írásos anyagokat találtak - közölte az Index. 

Rendőrök ezrei vesznek részt a G20-as csúcstalálkozó biztonságát garantálni hivatott kiterjedt műveletekben ezen a héten. Anarchisták azzal fenyegetőztek, hogy káoszba fullasztják a tüntetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!