Külföld

2009.07.04. 08:38

Technikai hiba miatt visszafordult az Air France két járata

Santo Domingo - Technikai hiba miatt visszafordult az Air France két járata is ugyanazon a napon. Mindkét repülő az amerikai Boeing cég gyártmánya.

Dunaújvárosi Hírlap

A francia légitársaság pénteken közölte, hogy 493-as számú járata felszállás után húsz perccel visszafordult Santo Domingo nemzetközi repülőterére. A Boeing 777-300ER típusú repülőgép csütörtök este helyi idő szerint 21 óra 20 perckor indult útnak Párizsba a Dominikai Köztársaság fővárosából. Miután a klímaberendezésben hibát észleltek, a pilóták inkább az út megszakítása mellett döntöttek.

A repülő problémamentesen ért földet a felszállás után 75 perccel.
   
Maria de Velasquez, a légitársaság Santo-Domingó-i szóvivője pénteken sietett leszögezni, hogy egy új repülőgépről van szó, és a híresztelésekkel ellentétben nem hajtóműhiba miatt kellett megszakítani az utazást. A különböző állampolgárságú és életkorú utasokat szállodákban helyezték el, majd a megjavított repülővel várhatóan még péntek éjjel elutazhatnak.
   
A dominicantoday.com hírportál értesülése szerint az Air France 84-es számú, Párizsból San Franciscóba induló járata is visszafordulásra kényszerült július 2-án. A Boeing 747-400s típusú repülőgép technikai hiba miatt mintegy két órán át körözött Franciaország északi részének légterében, majd a felszállás után két és fél órával épségben landolt a párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtéren. Az utasokat csaknem egynapos késéssel egy másik 747-400-assal szállították el az amerikai nagyvárosba.
  
Az Air France még nem közölte, hogy pontosan milyen jellegű hiba keletkezett ezen a Boeingon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!