Külföld

2008.11.10. 12:09

Iraki robbantások: harminc halott

<b>Irak</b> - Két robbantásos merénylet történt hétfőn Bagdadban, egy 13 éves kamaszlány pedig az ország északi részén robbantotta fel magát.

nincs nev

A két bagdadi merénylet a reggeli csúcsforgalom idején történt: az első detonációt egy gépkocsiban elhelyezett pokolgép okozta, a második robbanást egy öngyilkos merénylő hajtotta végre, aki a levegőbe röpítette magát az autója köréje gyűlt tömegben. 

A legfrissebb jelentések szerint a halálos áldozatok száma elérte a harmincat, a sebesültek száma pedig 68 - ez volt az elmúlt hónapok legsúlyosabb robbantássorozata Irakban. 

Nem sokkal a bagdadi merényletek után érkezett a hír egy öngyilkos merényletről az ország északi részén fekvő Baakúba városában. A rendőrség szerint egy 13 éves kamaszlány robbantotta fel magát az Egyesült Államok támogatását élvező, Szahva nevű terrorellenes milícia ellenőrzőpontjánál. A merényletben négy ember meghalt, 18 megsebesült - közölte az Index.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!