Külföld

2011.04.17. 08:28

Felgyújtották a tábort, ahol Hodorkovszkij töltötte büntetését

Elégedetlen elítéltek vasárnapra virradó éjszaka felgyújtották azt a büntetőtábort, ahol Mihail Hodorkovszkij töltötte büntetését: az intézmény szinte teljesen leégett.

MTI

 A Bajkálon túli területen, Krasznokamenszkben lévő tábor lakói fáklyákkal gyújtották fel elsősorban a hálóépületeket, de a száraz, szeles időben a tűz gyorsan terjedt, s a tűzoltóknak csak néhány létesítményt sikerült megmenteni. 
 A közlés szerint a több mint ezer foglyot felsorakoztatták a tábor központi terén, téli ruhát adtak ki nekik, és igyekeznek őket addig is ellátni élelemmel, amíg elszállítják őket más büntetés-végrehajtási intézményekbe.
Az IK-10 jelzésű, most leégett táborban töltötte büntetését Mihail Hodorkovszkij, az időközben feldarabolt Jukosz (Yukos) olajkonszern volt főrészvényese, egykor Oroszország leggazdagabb embere 2005-ben történt elítélésétől 2007-ig, amikor az ellene indított újabb eljárás kapcsán újra vizsgálati fogságba, vagyis fegyházi körülmények közé helyezték. 
 A második ítéletet tavaly december végén hozták meg, de még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!