Külföld

2009.10.28. 10:44

Afganisztáni tűzharc: ENSZ-alkalmazottak is meghaltak

DH - Tűzharc robbant ki szerda reggel afgán rendőrök és tálib fegyveresek között Kabul belvárosában az ENSZ egyik ottani vendégháza környékén. A belügyminisztérium közlése szerint hat külföldi meghalt és öt megsebesült a harcokban.

MTI

Adrian Edwards ENSZ-szóvivő megerősítette, hogy a halottak között van három ENSZ-alkalmazott, egy társuk pedig súlyosan megsebesült. Edwards szerint az ENSZ húsz alkalmazottja lakott a vendégházban, de azt nem tudta megmondani, hányan tartózkodtak az épületben a támadás idején.
A tálibok kora reggel vették be magukat az ENSZ épületébe, és túszul ejtették a világszervezet több alkalmazottját. Zabihulla Mudzsáhid, a tálibok szóvivője telefonon közölte, hogy a szerdai támadás a mozgalom első akciója abban a hadjáratban, amelyet az elnökválasztás november 7-re kitűzött második fordulójának aláásása céljából kezdtek. Elmondása szerint három, robbanóanyaggal bélelt mellényt viselő, felfegyverzett "lázadó harcos" indította a támadást.
Ugyancsak az afgán fővárosban, az elnöki palota közelében szemtanúk elmondása szerint rakétákat lőttek ki a külföldi tulajdonban lévő, ötcsillagos Serena szálló épületére. Több mint száz embert egy földalatti óvóhelyre tereltek a támadás után. Áldozatokról, sebesültekről egyelőre nem érkezett hír.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!