Külföld

2013.09.20. 10:39

Elfogadta a pápa a meghívást

Ferenc pápa pénteki vatikáni találkozójukon elfogadta Áder János köztársasági elnök meghívását.

MTI

15:57 Ferenc pápa pénteki vatikáni találkozójukon elfogadta Áder János köztársasági elnök meghívását. A csaknem félórás audiencia után Áder János elmondta, hogy a magyar katolikus püspöki karral egyeztetve meghívta Ferenc pápát 2016-ban Magyarországra. A pápa elfogadta a meghívást. Abban az évben lesz Szent Márton, Savaria szülötte, tours-i püspök születésének 1700. évfordulója. A korábbi megnyilatkozásokból arra lehet következtetni, hogy Ferenc pápa látogatásának egyik fő helyszíne Szombathely lesz.

12:10 Ferenc pápa magánaudiencián fogadta pénteken a Vatikánban Áder János államfőt.

A mintegy félórás beszélgetésen a köztársasági elnök - aki családját is bemutatta az egyházfőnek - emlékeztetett arra, hogy Ferenc pápa márciusi beiktatásán is járt a pápai államban. A köztársasági elnök a Mátraverebély-Szentkút kegyhely Szűz Mária-forrásából vett vizet adott át a pápának, aki ezzel a vízzel adta áldását magyar vendégére. Ferenc pápa egy vatikáni érmét ajándékozott Áder Jánosnak.

Áder János köztársasági elnököt magánaudiencián fogadja Ferenc pápa a könyvtárszobájában, a Vatikánban 2013. szeptember 20-án. Középen Somorjai Ádám bencés atya (takarva), aki tolmácsol a köztársasági elnöknek. (MTI Fotó: Beliczay László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!