Több mint hetvenen a fórumon

2019.04.09. 16:00

Kulcson a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése a kulcskérdés

A kulcsi faluházban április 4-én, csütörtökön rendeztek lakossági fórumot, ahol választ kaphattak az érdeklődők Kulcs település szenny­vízcsatorna-hálózatának kiépítéséről, illetve a hálózatra történő rákötéssel kapcsolatos kérdéseikre.

Török Tímea

A fórumon több mint hetven lakó, valamint a településen ingatlannal, nyaralóval rendelkező tulajdonos vett részt. Jobb Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta a beruházást kivitelező, fenntartó, valamint üzemeltető cégeinek képviselőit.

Elsőként Bíró Kornél projektmenedzser prezentálta az „Észak- és közép-dunántúli szennyvíz-elvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)” címet viselő csatornaépítési projektet, képekkel illusztrálva, lépésről lépésre. Majd beszámolt a beruházás volumenéről, az utak helyreállításáról, és a várható befejezés időpontjáról is, valamint megköszönte a lakosság együttműködését és türelmét a munkálatokkal járó kellemetlenségek miatt.

Bíró Kornél projektmenedzser (b), Jobb Gyula polgármester a fórumon Fotó: Török Tímea

– Kulcs településen jelenleg megépítettük a tervezett szennyvíz-csatornahálózat mintegy 80 százalékát. A házi bekötések jelentős része elkészült. Áprilistól megkezdődik a központi szennyvíz­átemelők építése, május hónapban pedig elkezdődik a szenny­vízcsatorna építése során megbontott szilárd burkolatok végleges helyreállítása – tájékoztatta a lakosságot Bíró Kornél projektmenedzser. – Terveink szerint, ez év végén befejezzük a kivitelezési munkákat a gerinchálózaton, a regionális nyomóvezetéken, továbbá elkészül a dunaújvárosi befogadói oldal is. Ezt követően megtörténhet a projektelem, Kulcs település szennyvízcsatornázásának műszaki átadása, amely után, az üzemeltetővel egyeztetett módon, megkezdődhet a rácsatlakozás az elkészült szennyvízhálózatra – mondta el prezentációjában a projektmenedzser.

Bíró Kornél ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a bekötés kiépítése után, a belső hálózattal a bekötésre nem lehet rácsatlakozni. Az üzemeltető a rácsatlakozás módjáról és idejéről külön értesítést fog küldeni minden érintettnek.

Ezt követően, a jelenlévő szakértők, Bíró Kornél projektmenedzser, Nagy Sándor, a TM-Hidro-Szer Kft., Nagy Attila, a Grundfos South East Európa Kft., és Varga László, a DRV. Zrt. képviselője személyesen válaszolt a lakosságot leginkább érdeklő, feltett kérdésekre.

Több kérdés is felmerült

A résztvevők közül a legtöbben arról érdeklődtek, kinek és hogyan kell megoldani a rákötéseket.

Az ezzel kapcsolatos, mindennemű információról egyébként levélben, időben tájékoztatást fognak kapni az érintettek.

Természetesen a polgármesteri hivatal segítségére is számíthatnak.

Több kérdés felmerült a Deák Ferenc utcában történt korábbi partfalcsuszamlás miatti, 385 méteres utcaszakasz ingatlantulajdonosainak részéről is.

Ők a vízbekötés visszaállításáról, és a K.CS.K-nak minősített terület jelenlegi állapotának, annak felülvizsgálatának lehetőségéről, az esetleges visszaminősítésről és a csatornahálózatra való rákötés esélyeiről kérdezték a polgármestert, illetve a jelenlévő szakértőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában