Önkéntesek

2017.10.27. 19:58

Karitászképzés volt Perkátán

Egy európai uniós pályázat keretein belül tartottak hasznosnak bizonyuló képzést a segítő alapítvány önkénteseinek. Több településen is megrendezik majd a programot. 

Horváth Dóra

Képzés tartott az Alba Caritas Hungarica Alapítvány Perkátán a közelmúltban. Az alapítvány az egyházmegye önkéntesei számára tartott továbbképzést, hogy ezzel is bővítse a szakmai ismereteiket, valamint a hozzá tartozó közösségeket erősítse. Magára a képzésre egy európai uniós pályázat keretében volt lehetőség, és nem csupán Perkátán, hanem a megye több településén is megrendezik a későbbiekben.

A perkátai oktatást Farkas István, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány fenntartásában Székesfehérváron működő RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia intézményvezetője tartotta, s a nap fő témája az asszertív kommunikáció volt, sok önismereti és személyiségfejlesztő elemmel.

Toldi Hajnalnak, a Perkáta Római Katolikus Plébánia Karitászának vezetőjének elmondása alapján nagyon hasznosnak találták a képzést a résztvevők, mivel a munkájuk során sokféle emberrel találkoznak, különböző helyzeteket kell kezelniük. Fontos számukra az egyenes és egyben hiteles beszéd, az empátia, s olyan technikákat ismerhettek meg a nap során, amelyek munkájuk hatékonyságát fogják növelni.

- A karitászmunka lényege, a krisztusi lelkülettel végzett, szeretetből fakadó szolgálat, és úgy érzem, a tanultak után a jövőben, ki-ki a maga helyén, még hatékonyabban tudja ezt végezni – hangsúlyozta a perkátai szervezet vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában