gyermekosztálynak

2017.11.15. 11:30

Futás a kisautóért! Sportos jótékonyságra buzdít Lacza Tamás

Ismét egy jótékonysági akcióról adhatunk hírt, és ismét a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya a kedvezményezett. Ezúttal futni kell a cél érdekében.

Balla Tibor

gg

Lacza Tamás azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy november 25-én, szombaton délelőtt 10 órára jótékony futást szervez, amelynek célja a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának megsegítése.

Számtalan külföldi példa mutatja, hogy a kórház beteg gyerekeit különleges módon szeretnék felvidítani és elérni, hogy ne féljenek a rájuk váró vizsgálatoktól, műtéttől. Amerikában például több kórházban a gyerekek elektromos autóval mennek a műtőig. Már magyar precedens is született ez ügyben, az Országos Kardiológiai Intézet nemrégiben kapott egy ilyen kisautót. A jótékony futás eredményeként Lacza Tamás szeretné, ha a dunaújvárosi kórház kis betegei is kaphatnának egyet. Ha esetleg ezen felül még maradna forrás, akkor gyermekbarát ágyneműket vásárolna az osztálynak, hogy ne a rideg fehér ágyneműben kelljen feküdniük, hanem valami vidám, gyermekmintásban.

Az ötletgazda Lacza Tamás a már elkészült emléklappal Fotó: AG

Mindehhez arra lenne szükség, hogy 25-én minél többen menjenek ki a Városháza térre, és legalább kilométerenként 200 forintot dobjanak a rendezvénysátorban kihelyezett dobozba. Persze mindenkit arra buzdítanak, hogy annyit adjon a jótékony célra, amennyit jónak lát, az sem akadály, ha nem futja le a bő hat és fél kilométeres távot, a lényeg a segítség, az adakozás. Aki pedig a testedzést is fontosnak tartja, az végigfuthatja a kört a Városháza tértől a Pincesoron át az alsó Duna-partra, majd a siklón felfutva a Vasmű úton át vissza a kiindulópontra. Mindebből ki-ki kedve szerint annyit fut, amennyit szeretne. Az utat természetesen felvezető és záró rendőrautó biztosítja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában