Glocz Pál emlékére

2019.11.20. 08:00

Informatikai csapatversenyt rendeztek a Rudasban

A Rudas iskola közösségének fontos, hogy a pályaválasztás előtt álló diákoknak bemutassa az ágazati képzésben rejlő lehetőségeket, ízelítőt adjon az egyes szakmai képzésekből, ugyanakkor lehetőséget arra, hogy ők is bemutassák már meglévő ismereteiket.

duol.hu

A héten az Informatika munkaközösség kilencedik alkalommal rendezte meg elhunyt informatika szakos tanár – Glocz Pál – emlékére a „gpsz” Informatikai Csapatversenyt.

A város és a városkörnyéki általános iskolákból a versenyre tizenhárom háromfős csapat jelentkeztek hatodik osztálytól nyolcadik osztályig.

Fotó: dunaujvarosiszc.hu

A versenyzőknek Word, Excel, Scratch programozás, általános informatikai ismereteket igénylő szókeresés, sőt még Kahoot! villámkérdéses teszt is a feladataik között volt.

Nagy érdeklődést és tetszést aratott a szünetben sorra kerülő 3D nyomtatás bemutatása, az ALPHA1 és mBot robotok, valamint a saját építésű LEGO robot ismertetése. A bemutatókat végzős informatika szakos, szakkörben tevékenykedő tanulók és az őket tanító kollégák tartották.

A Szabó Magda Református Iskola „Rémes hármas” elnevezésű csapata (Bankó Zoé Mercédesz 8. a, Vermes Patrícia 8. a, Kun István 8. a) november 12-én, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma által megrendezett IX. „gpsz” Informatikai Csapatversenyen II. helyezett lett a 13 csapatból. Felkészítő tanáruk Piszmanné Szántai Judit.

A versenyben az alábbi eredmények születtek:

I. hely Kockák (Gárdonyi Géza Általános Iskola nyolcadikos csapata)

II. hely Rémes hármas (Bocskai István Református Oktatási Központ, Szabó Magda Tagintézmény csapata)

III. hely DKD.EXE (Dózsa György Általános Iskola csapata)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában