Elvi megállapodás Kisapostaggal

2019.09.25. 18:00

Baracsi reptér: közelednek az álláspontok

Amint megírtuk, új üzemeltetője van a baracsi–kisapostagi repülőtérnek, ám az együttműködés nem zökkenőmentes. Korábbi írásunkra reagált a kisapostagi polgármester és az üzemeltető.

V. Varga József/FEOL

Az álláspontok szerencsére közelednek egymáshoz, erről tanúskodnak a repteret üzemeltető cég PR-vezetőjének, Mihalcsek Noéminak a szavai: – Elsődleges célunk, hogy mielőbb megszűnjön a kialakult feszültség, és kizárólag a szakmai munkára kelljen fókuszálnunk, írja cikkében a feol.hu.

Egyeztetéseket folytatunk a kisapostagi önkormányzattal és a Dunaferr Repülőklubbal. Kisapostag polgármesterével már elvi megállapodásra jutottunk, és a repülőklubbal is tárgyalunk.

– Tevékenységünk, programjaink során nem csupán arra koncentrálunk, hogy tovább vigyük azt a munkát, amit a Dunaferr Repülőklub az elmúlt években magas színvonalon végzett, hanem szándékunk szerint tovább bővítjük azt a turizmus fejlesztésével – hangsúlyozta Mihalcsek Noémi.

Megvalósítható az együttműködés, hogy mielőbb megkezdődhessen a repülőtér fejlesztése
Fotó: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

– Valóban közelednek egymáshoz az álláspontok – erősítette meg Nagy Attila, Kisapostag polgármestere lapunk kérdésére. – Eddig sem az új üzemeltető bevonásával volt probléma, hanem a két önkormányzatnak kell megtalálni a közös nevezőt. Az együttműködés véleményem szerint megvalósítható. Egymás bevonása nélkül sem a megállapodás, sem a reptér üzemeltetése nem egyszerű feladat.

– A repülőteret most is Dunaújváros Repülőtérnek hívják, a leendő üzemeltető és Baracs Község Önkormányzata szeretné Baracs Repülőtérre változtatni. Ez a folyamatban lévő megállapodások eredményétől és a működési engedély megszerzésétől, módosításától függ – tette hozzá Nagy Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában