saját információira alapozva

2019.05.17. 10:52

Ahol kérték, ott bekapcsolták a fűtést

A Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi önkormányzati képviselője, Barta Endre sajtótájékoztatója a DVCSH szolgáltatása kimaradásával kapcsolatos témakörben lett meghirdetve.

Várkonyi Zsolt

A képviselő előzetesen a cég jelenlegi helyzetéről adott – általa sem biztos forrásból ismert – tájékoztatást. Így, ha az ott elhangzottakat leírnánk, gyakorlatilag az érintett cég képviselője megkérdezése nélkül minimum rágalmazás lenne. Így ebben az esetben két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen sem lapunkat, sem Barta Endrét nem vádolhatják majd a nálunk megjelent információk alapján rágalmazással, vagy esetleg hitelrontással. Itt azért megjegyeznénk, hogy egy cégről nyújtott információk egyik letéteményese adott esetben magának a cégnek a vezetője, megbízottja lehet, de ezt a személyt – lapunk információja szerint – meg sem keresték, meg sem kérdezték, nota bene meg sem hívták erre az eseményre. Először őt kellene megkérdezni, majd azután kiállni a nyilvánosság elé!

Barta Endre, a Jobbik önkormányzati képviselője Fotó: DH

Ami a hőszolgáltatást, a fűtést illeti. Lapunk többször adott már tájékoztatást arról, hogy mi a teendő, ha a hivatalos fűtési szezon befejezése után is szükség van fűtésre. A képviselő elmondása szerint „az időjárás megköveteli, megkövetelné a távhőszolgáltatás működését”. Mi azonban nem tévesztenénk össze a téli kötelező fűtési szolgáltatást a jelenlegi helyzettel, amikor is a lakóközösségek által a közös képviselőkön keresztül kérhető a fűtés bekapcsolása. Úgy tudjuk, hogy ahol kérték, ott a DVCSH eleget is tett ennek. Ami pedig a cég jelenlegi helyzetét illeti, adott esetben természetesen mi is várjuk a korrekt tájékoztatást.


Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere a közösségi oldalán az alábbi poszttal reagált Barta Endre önkormányzati képviselő Facebook oldalán közzétett sajtóközleményére:

Barta Endre, a Jobbik önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón üzent nekem, hogy tegyek meg mindent a dunaújvárosi távhő-szolgáltatás biztosítása érdekében.

Szeretném eloszlatni a Barta úr aggodalmát: nélküle is tökéletesen tisztában vagyok a kötelezettségemmel, így sajtótájékoztató előtt és helyett én a társaságtól, annak vezetőitől kérek, sőt várok el információkat. ( Neki is javaslom ezt a módszert.)

Az ügyvezető arról tájékoztatott, hogy minden bölcsődében, óvodában, iskolában folyamatosan szolgáltatnak. Nem ülnek tehát kabátban a kisgyerekek, mert rájuk melegszik.

A kórház pedig tegnap este kérte a fűtés bekapcsolását. Mindemellett közel 300 lakossági hőközpontot is visszakapcsoltak, ahol a szolgáltatás készenléti időszakának végével, azaz május 15. után kérték a távfűtést.

Még egyszer szeretném megnyugtatni Barta urat; a továbbiakban is folyamatosan tájékozódni fogok a cég körül kialakult helyzetről és figyelemmel kísérem a szolgáltatás biztosítását, s ha szükséges, megteszem a megfelelő intézkedéseket. Nyugodtan próbálja ki ezt a módszert maga is. Persze csak akkor, ha a valóság és a tények érdekelik, nem pedig a balhécsinálás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában