Zarándoklat Pantaleimonért

2019.07.27. 10:00

A monostor lakóira és az orvos vértanúra emlékeznek

Az idei Szent Pantaleimon-zarándoklat július 27-én, azaz ma lesz. Immár negyedik alkalommal vehetnek részt rajta a zarándokok.

DH-info

A Beloiannisz és Dunaújváros közötti, mintegy 33 kilométeres út megtételével a mai Dunaújváros (Dunapentele) mellett levő, egykori görög alapítású Szent Pantaleimon-monostor lakóiról és az orvos vértanúról emlékeznek meg.

Sokan vettek részt a tavalyi zarándoklaton is Fotó: archív

A zarándokok megáldása reggel hét órakor a beloianniszi görögkeleti templomban történik, ezt követően indul a gyalogos menet Iváncsa, Adony, Kulcs érintésével Rác­almásra, az ottani szerb ortodox templomba. Onnan a hajdani szerzetesekért végzett rövid szertartást követően a dunaújvárosi kikötőhöz mennek, ahol megemlékeznek a monostor egykori lakóiról. A beloianniszi Szent Demeter Görögkeleti Egyházközség, a Szent Pantaleon Kórház és a Pentele Hagyományőrző Egyesület szervezte zarándoklaton a kisebb táv megtételére vállalkozók 14 óra körül a kulcsi sportpályánál vagy 16 órakor a rácalmási görögkeleti templomnál csatlakozhatnak az úton lévőkhöz. Érkezés Dunaújvárosba 17-18 óra körül várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában