Kézilabda

2016.08.01. 19:20

DAC: a tavaszi sorozat a minta

Dunaújváros - Miután felkerült az NB II-be a DAC férfikézilabda-csapata olyan együttesekkel játszott, amelyek Budapest környékén működtek. A dunaújvárosi gárda kiválóan küzdött egy jó helyezésért. Csermák Gábor, a csapat edzője joggal lehetett büszke a kivívott negyedik hellyel. Ráadásul csak egy ponttal maradt le a gárda a dobogóról.

Jankó Árpád

Ebben az évben a DAC az ötödik helyen végzett, amely egy kis csalódást jelentett, mert benne volt a csapatban egy előkelőbb helyezés is, amennyiben az őszi szezon jobban sikerül. Itthon vesztett több pontot a csapat. Az viszont dicséretes sorozat volt, hogy hat-hét mérkőzést a bajnoki hajrában győzelemmel fejezett be az együttes.

Feltétlenül gratulálni kell a DAC junior csapatának is, mivel ez a fiatal csapat szenzációsan kézilabdázott, és megszerezte a bajnoki bronzérmet.

- A következő bajnoki sorozatot egy másik csoportban, a Dél-nyugatiban folytatjuk, ami nem kedvező nekünk. Több olyan csapattal kell játszanunk, amely kétszáz kilométerre van tőlünk, tehát Nagykanizsa, Nagyatád, Szigetvár, Pécs hosszú utazás nekünk, ami a költségvetésünket alaposan megterheli, és ez gondot okozhat játékosainknak a munkába járás vagy a tanulás terén is - mondta Csermák Gábor az új bajnokságra gondolva. - A csoportban talán egyedül a Kalocsáról vannak információink, a többi csapat ismeretlen számunkra. Virág Roland utánpótlásedző hazajött, s tőle több ismeretet kapunk majd. Egyébként ő irányító poszton játszik is.

- Máshonnan tudtak-e igazolni új játékost?

- Tóth Tamás beálló távozott Rácalmásra, így az ő helyén majd egy junior játékos fog játszani. A tehetséges junior játékosainkra természetesen számítunk. Csapatunk egyik erőssége Borsos Martin felvételt nyert az egyetemre, tehát még kérdéses, hogy ő egyáltalán tudja-e folytatni a kézilabdázást nálunk. Tervezzük, hogy a környékünkön játszó csapatokat megkeressük, például a Dunaföldvárt, az Ercsit, és felajánljuk nekik az utánpótlás terén is az együttműködést. Nyilván azt is kutatjuk, hogy ezekben a csapatokban van-e olyan valaki, aki NB II-es csapatunkban szívesen játszana. De alapjában véve a játékoskeretünk kilencven százalékban együtt van már.

- Milyen az együttes anyagi helyzete? Stabilabb a működés háttere?

- Valamivel jobb körülmények között tudunk dolgozni a támogatások és az adóbevételek révén. A klubvezetés eljutott oda, hogy cipőt, mezt melegítőt mindenkinek tudtunk vásárolni. Minden segítséget szívesen veszünk ezután is, hiszen mindig mindenre szükség van

- Még jóval odébb, szeptember közepén kezdődik majd a bajnokság, a felkészülés is az elején tart, de vajon mire számít a DAC szakvezetője? Mivel lenne majd a bajnokság végén elégedett?

- Nagyon örülnék, ha a tehetséges, sikeres junior csapatunkat sikerülne egyben tartanunk. A felnőtt gárdánál pedig sok minden attól függ, hogy kire, mikor tudunk számítani, hogyan tudják a fiúk beiktatni idejükbe a kézilabdázást. Azzal teljesen elégedett lennék, amilyen akarással, mentalitással küzdött, játszott a csapat a tavalyi bajnoki sorozat hajrájában. Egységes, harcos gárda lett a csapatból. Tavasszal szinte minden mérkőzésre győzelmi eséllyel léptünk a pályára. Jó volna ezt folytatni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!