Európa-bajnoki selejtező

2018.03.20. 21:31

Kovács Anna a válogatott keretben

A roppant erős holland válogatott ellen, de inkább mellett kell kivívnia a továbbjutást női kézilabda-válogatottunknak, amelynek ismét tagja a dunaújvárosi átlövő, Kovács Anna.

Jankó Árpád

Kovács Anna balkezes átlövőként a válogatott tagja Fotó: ZsE

Mivel kétévente, páros évben rendezik meg a kontinensviadalt, mégpedig általában télen, novemberben, decemberben, ezért már tavasszal befejeződnek a selejtezőcsoportokban a rangsorolások az oda-visszavágó mérkőzésekre.

A magyar női kézilabda-­válogatott kerete március 18-án kezdte el a felkészülést az Európa-bajnoki selejtezőre. A felkészülést a keret Győrött végzi. Március 22-én a hazai Európa-bajnoki selejtező, a rendkívül erős Hollandia elleni mérkőzés előtt búcsúztatják majd el a válogatottól Görbicz Anitát.

Kovács Anna balkezes átlövőként
a válogatott tagja Fotó: ZsE

A női keretben, amelyből összeáll majd a magyar válogatott, a Dunaújvárosi Kohászból egyedül szerepel Kovács Anna. Nem kapott helyet Szekerczés Luca, Klujber Katrin, Oguntoye Viktória, Szalai Babett sem. Győrben az első mérkőzés a hollandok ellen 18 órakor kezdődik, a visszavágót március 25-én rendezik meg 16 órakor Eindhovenben. A csoportban a holland és a magyar válogatott négy pontot szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!