vádat emeltek ellene

2020.01.20. 19:00

Fesztiválon próbált rendőröknek drogot eladni egy spanyol nő

Vádemelés egy spanyol állampolgár ellen, aki jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett

duol.hu

Forrás: Pixabay

A Fejér Megyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a bűnügyi felügyelet alatt álló spanyol állampolgárságú nővel szemben, aki 2019. július 30-án az Igar, Dádpusztán megrendezésre került O.Z.O.R.A. fesztiválon jelentős mennyiségű kábítószert tartott magánál azért, hogy azt értékesítse. – áll az ügyészség tájékoztatásában.

A vádlott 2019. július 30-án az esti órákban odalépett a fesztivál területén szolgálatot teljesítő civil ruhás rendőrökhöz, és angol nyelven megkérdezte tőlük, hogy érdekli-e őket valamilyen kábítószer. Az egyik rendőrnek a vádlott elmondta, hogy kábítószert szeretne értékesíteni és különböző tablettákat mutatott neki. A vádlott a feltételezett „vevőnek” előadta, hogy vannak Belgiumból és Hollandiából származó jó minőségű kábítószerei és megjelölte azok árát is. Ezt követően a vádlottal szemben a rendőrök intézkedést kezdeményeztek, előállították, majd a ruházat és csomagátvizsgálást követően különböző kábítószernek minősülő tabletták és folyadékok, valamint 185 euró és 17.000,- Ft készpénz került lefoglalásra.

A főügyészség a vádlottal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt benyújtott vádiratában végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, a bűnügyi felügyelet elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását, a lefoglalt kábítószer elkobzását, valamint a lefoglalt készpénz vonatkozásában vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!