Jégkorong

2016.03.07. 19:59

A hokikultúra fontos eleme, hogy méltó példaképeket mutassunk a hokipalánták elé

Dunaújváros - 2004-ben rendeztünk egy hasonló gálamérkőzést, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy segítsünk az akkor a megszűnés határán álló helyi jégkorongnak.

Szabó Szabolcs

2004-ben rendeztünk egy hasonló gálamérkőzést, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy segítsünk az akkor a megszűnés határán álló helyi jégkorongnak. A Legendák mérkőzésére, amely az első újvárosi OB I-es csapatot is köszöntötte, nagyon sokan látogattak ki. Tavaly novemberben gondoltam, hasonló gálameccset illene szervezni az 1996-os bajnokcsapatnak. Megkerestem Berényi Norbertet, aki első szóra az ügy mellé állt csakúgy mint a Dunaferr SE elnöke, Mátyás Gábor. Közel három hónap szervezői munkát nagyban segítették a helyi hokisportot támogató vállalkozók, akik gyakran erőn felül is segítettek az éppen felmerülő problémák megoldásában – mondta el Agárdy Csaba, a rendezvény egyik főszervezője, lapunk sportrovatának szerkesztője, aki játékos pályafutása alatt a Kohászban és a Ferencvárosban is játszott: – Őszintén mondhatom, hogy csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, nem egy régi fradista megkönnyezte a péntek estét. Ezért is szeretnénk létrehozni itt helyben az aranyérmesek klubját, hogy méltó emléket állítsunk a legjobb dunaújvárosi játékosoknak. A hokikultúra fontos eleme, hogy méltó példaképeket mutassunk a hokipalánták elé. A péntek este is ezért volt fontos: lássák, van miért...

Gebei Péter, profi EBEL-játékvezetőnk, és ha a Jóisten is úgy akarja, Schell László után a második magyar játékvezető lehet, aki A csoportos vébén vezethet, ötlete alapján pénteken a hokibíróknak is ünnepük volt.

A dunaújvárosi Gebei, aki nem mellékesen válogatott jégkorongozó volt, kitalálta, itt az ideje elbúcsúztatni a közelmúlt játékvezetőit. A pénteki Dunaferr - FTC emlékmérkőzés egyik szünetében ez meg is történt. Bellus László, Incze Miklós, Léber Frigyes , Tejfalussy Béla, Moharos Lászlo, Oltyán József, Nyeste Gábor, Zsitva Viktor , Beck Péter, Schell László, Bocsak László, Luggosi Gábor, Doór András volt, akiket köszöntött a közönség és a játékvezető bizottság.

Ezúttal egy-egy, a játékvezetők tevékenykedését és családi viszonyait felemlítő rigmusok is poénná váltak. A sípos urak is csak nevettek a drukkerek ezúttal nem bántó beszólásain.








Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!