Jégkorong

2016.01.12. 20:08

Végig energikus teljesítményt nyújtott, és győzött a Volán

Székesfehérvár - A MOL Liga 39. fordulójában a Fehérvár AV 19 csapata jó játékkal győzte le a Dunaújvárosi Acélbikákat.

Káldor András

Ha a két csapat idei mérkőzéseinek végeredményeit nézzük, akkor a mérleg nyelve igencsak a Fehérvár felé billen, hiszen az eddigi öt összecsapásukból négy alkalommal ők kerültek ki győztesnek, és mindössze egy újvárosi sikert jegyezhettünk. Igaz, ezt éppen az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban szerezték harmadik találkozójukon az Acélbikák. Közel harminc pont különbség volt a forduló előtt kettőjük között a tabellán, a Volán javára, és ezt próbálták meg Tyler Dietrich tanítványai növelni, illetve a vendégek csökkenteni. A Fehérvárnak még tíz meccse van vissza az alapszakaszból, ezeken csupán annyi a feladata van, hogy megőrizze tízpontos előnyét a mögöttük álló UTE-val szemben, míg az Újvárosnak ugyan matematikai esélye még van a rájátszásra, ám ehhez rettentően nagy teljesítmény változásra lenne szükségük. Így a meccs nagy kérdése volt, vajon sikerül-e megtenniük az ehhez az első lépést?

Rögtön a kezdés után kapujához szegezte ellenfelét a hazai gárda, előbb Mitchell Holmberg, majd Mazzag Dániel puskázott el egy-egy nagy lehetőséget. Össztűz alatt tartották Duschek Dávid ketrecét, nem sok szusszanást engedélyezve az újvárosi hálóőrnek. Ennek aztán meg is lett az eredménye a 8. percben, Tóth Gergő csórt el egy korongot Peterdi Imrétől, majd elszáguldott vele a balszélen, és nagy lövést zúdított a hosszú sarokba. 1-0. Annak ellenére, hogy lendületben maradtak a fehérváriak, az Acélbikák szinte minden előzmény nélkül a 12. percben egyenlítettek, egy eladott korong végállomása lett Phil Busbacher, aki nem hibázott. 1-1. Nem okozott a bekapott gól különösebb pánikot a vendéglátóknál, akik jó iparos módjára tették a dolgukat, és még az első szünet előtt visszavették a vezetést, Holmberg jobb felső sarokba zúdított bombája után. 2-1.

Egy a sok fehérvári helyzet közül. A palánkról visszapattanó korongot Vokla Roland (37) várja. Fotó: Molnár Artúr

A folytatásban is sokat kezdeményezett a Volán, többször hosszabb időt eltöltve a vendégek harmadában. Aztán a játékrész második felében kijött a szorításból a piros-fehér együttes, és már Janis Kalninsnak is sokkal több dolga akadt, mint azt megelőzően összesen. Ráadásul közel egy percre kettős előnybe kerültek, be is találtak egy kavarodás után, de magas bothasználat miatt ezt nem adták meg a játékvezetők. Majd Bradley Smith, és Németh Péter egyaránt két lépésről tévesztett célt, illetve Kalninsba lőtt, így nem született gól ebben a harmadban. Más lapra tartozik, hogy bár nem sikerült húsz percig betalálniuk, de a záró játékrész első percében azért ez csak összejött Milan Garrett révén, némi hazai segédlettel, így izgalmas húsz perc várt a felekre. 2-2. Nem kellett sokáig várni a fehérvári válaszra, igaz nem állt hadilábon a Volán a szerencsével, mert Holmberg kapu elé belőtt korongja Duschek korcsolyájáról pattant a gólvonal mögé. 3-2. Aztán előnyből is betalált a Volán, a végig agilisan játszó Devon Krogh a kék vonaltól egy lépésre szánta el magát lövésre, és a pakk a bal felsőben kötött ki. 4-2.

Tyler Dietrich is elégettebb volt, mint legutóbb a DVTK elleni meccs után. - Viszonylag jó mérkőzést játszottunk, de arra oda kell figyelnünk, hogy hatvan percen át sikerüljön egyenletes színvonalon jégkorongozni. - mondta a lefújás után a szakvezető.

Fehérvár AV 19-Dunaújvárosi Acélbikák 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)

Székesfehérvár, 300 néző Vezette: Gangel, Halassy, Berger, MuzsikFehérvár: Kalnins - KROGH 1, Szabó B., SHUPE (2), GRIEVE (2), HOLMBERG 2 - Reiter A., VOKLA, REISZ, Becze, Szabó K. - Láday, Szabó D., Hegyi Á. Z., Kocsis, Tóth G. 1 - Korbuly MAZZAG, Pillók, Hamvai, Reiter R. Vezetőedző: Tyler Dietrich DAB: Duschek - Durak, SMITH (1), GARRETT 1, McCann, Peterdi (1) - Lencsés, Rasulov, Borbás (1), Busbacher 1, Revák (1) - Hruby, Dörök, Léránt, Szepessy M., Nagy M. - Mátyássy, Pál Z., Németh P., Magosi E. Odnoga. Vezetőedző: Gilbert Lee Kiállítás: 4 + 10 perc fegyelmi (Krogh) illetve 8 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!