újdonság

2018.04.05. 17:39

iPad a zongorában: itthon is bemutatták a Steinway Spiriót

Budapesten mutatkozott be csütörtökön a Steinway Spirio. Az Operaház Zongoratermében megrendezett esemény főszereplője az a modern fejlesztés volt, amely egy zenelejátszó rendszer és egy eredeti Steinway zongoramodell találékony összeszerkesztése.

Budapest, 2018. április 5. Cseke Márton technikus (b2) a Steinway Spirio-zongora sajtóbemutatóján az Opera Zongorateremben 2018. április 5-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A hivatalos sajtóbemutatón Hans Heinrich Schalkowski, a Steinway európai értékesítési igazgatója beszélt a fejlesztésről, a Steinway Spirio működését pedig saját játékkal, majd iPadje segítségével Farkas Gábor Liszt- és Junior Prima díjas zongoraművész, az egyetlen magyar Steinway-előadó mutatta be.

A hagyományos hangszertest és digitális technológia találkozásának újdonsága, hogy általa a közönség több mint 1700 hivatalos „Steinway Artist” felvételeiből, a kiadó által létrehozott és kategorizált adatbázisban böngészhet, és hallgathatja meg a kiválasztott előadást koncertminőségben. A nagy múltú hangszergyártó cég ezzel a fejlesztéssel a zongorázni nem tudó, de zenekedvelő magánembereknek is kedvez, a profi muzsikusoknak pedig – az adatbázisba való bekerülés lehetőségével – szakmai perspektívát nyújthat.

Farkas Gábor zongoramûvész a Steinway Spirio társaságában / MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

„A Steinway-művészek, akik a hangszeren felvételt készítettek, egyetértenek abban, hogy a Steinway Spirio az élő előadás valósághű mását adja, annak minden finom árnyalatával, zeneiségével még közelebb hozva ezzel egymáshoz művészt és közönséget, mint valaha”

– nyilatkozta a cég sajtóközleménye szerint Michael Sweeney, a Steinway & Sons vezérigazgatója.

A Steinway & Sons-ról:

1853-ban New Yorkban való megalapítása óta a Steinway & Sons-ot a világ vezető zongoragyártójának tekintik, mely kivételes szakmai kézműves munkájáról ismert: hangszereiket főleg kézzel készítik a több mint 160 évvel ezelőtt tökéletesített technikák felhasználásával.

A hangszer saját weboldala itt található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában