Hírek

2010.05.25. 02:27

Tiszta-e a munkaruha?

Dunaújváros - Olvasónk panaszolta, hogy élettársát nem engedték munkaruhában felszállni egy helyi buszra. - Hát ezért fizetjük a háromszáz forintot a jegyért? - kérdezte. De van más baj is...

Pekarek János

Ennyi volt a panasz - de ez is felér egy kis szociográfiával a mai magyarországi állapotokról... Megkérdeztük Erdős Sándort, a dunaújvárosi tömegközlekedést lebonyolító Alba Volán helyi üzemigazgatóját, mi a szabály, s hogyan kell betartani.

- Valóban előírás, hogy az autóbuszra csak tiszta ruhában szabad felszállni: ennek eldöntése a gépkocsivezető feladata - válaszolta az üzemigazgató. - Neki kell mérlegelnie, melyik eset felel meg az előírásoknak, melyik nem. Természetesen lehetnek ebben rossz döntések is, ezt nem vitatom: ki fogjuk vizsgálni a konkrét esetet, meg fogjuk hallgatni a gépkocsivezetőt. Sajnos valóban elharapózott az a szokás - nyilván kényszerítő körülmények okán - hogy sok utasunk munkaruhában akar felszállni a buszra, vagy így utazik. Nagyon nehéz kérdéskör ez, komoly konfliktushelyzet, mert mi van akkor, ha egy másik utas meg éppen arra panaszkodik, hogy a mellette álló beszennyezi az ő ruháját, természetesen akaratlanul, a viseltes munkaruhával?

- A közösségi közlekedésben nagyon sokféle szempontra kell figyelemmel lennünk, nekünk is, az utasainknak is! - folytatta Erdős Sándor. - A szolgáltatás kellő színvonala érdekében aligha változtathatunk azon az előíráson, hogy csak tiszta ruhában szabad felszállni a járműveinkre. Ebben is utasaink megértését kérem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!