Hírek

2013.07.07. 17:37

Tanszereket gyűjtenek

Dunaújváros – A nyárbúcsúztató Játékfesztiválnak nagy hagyományai vannak az Útkeresés Segítő Szolgálatnál. Gyűjtik a tanszereket a segítségre szoruló családoknak.

Körmendi Erzsébet

Az elmúlt évek hagyományait folytatva az Útkeresés Segítő Szolgálat az idei vakációs időszakot is fesztivállal zárja, amelynek két apropója is van, annak rendje és módja szerint: a gyerekeket és szüleiket különféle családi vetélkedőkre, sportos játékokra várják, illetve a pályán kívül az asztalok mellett is bőven lesz tennivaló, hiszen igényes kézműves termékeket készíthetnek saját maguknak, barátaiknak, szeretteiknek a gyerekek.

A tavalyi nyárbúcsúztató fesztiválon is nagyon jól érezték magukat a gyerekek (Fotó: Vohlmann György)

Az önfeledt nyárbúcsúztató játék mellett egy másik nagyon fontos szerepe is van a Játékfesztiválnak, amely idén augusztus 27-én lesz: felhívja a figyelmet arra, hogy még néhány nap, és kezdődik a tanév. A szolgálat dolgozói idén nyáron is gyűjtik a tanszereket, hogy segíteni tudjanak azoknak a családoknak, ahol nagyon jól jön ilyenkor egy-egy tolltartó, iskolatáska, néhány ceruza, festék, esetleg tornafelszerelés. Kérik a szülők segítségét: ha kinőtt melegítő, tornacipő, ünneplő ruha, megunt, de még használható iskolatáska van otthon, vigyék be a szolgálathoz. Egy kisgyerek talán örülne ezeknek a holmiknak! Játékokat is szívesen fogadnak.

Az adományokat a Játékfesztivál keretében osztják ki a rászoruló gyermekek között. A felajánlásokat az Útkeresés Segítő Szolgálat épületében (Bartók Béla u. 6/b) hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8 és 16, szerdán 8 és 18 óra között várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!