Hírek

2010.05.05. 02:23

Sajtósok napja

Dunaújváros - Gulyáságyúzás kint, ezoterikus kalandpark bent, kommunikációs megmondóemberek a szószéken. Déri Jánosra emlékeztek a campuson. Belekóstoltunk az utómajálisba.

Szabó Szabolcs

Vajon miért pucolják a nők olyan dühödten a sárgarépát? - tettük volna fel a szindbádi örökbecsűt a szépen sminkelt hölgykoszorúnak a kihelyezett bográcsmenza előtt, ám a női morcosságnak nyomát sem fedeztük fel. A munkamegosztás evolúciós törvényei szerint a hölgyek a zöldséggel, az urak a húsalapanyaggal birkóztak kint, az A-épület háta mögött.

A Déri-emléknap első vendége épp ekkor emelkedett szólásra, immár bent, a szimpatikus középhőmérsékletre klimatizált teremben. Az évek óta legjobb és legszellemesebb sportriporternek tartott Hajdu B. István idegenben is simán hozta a kötelezőt. Már-már professzori erényeket megcsillantva, finom, önkritikus humorba ágyazva adott át szakmai útravalót. Nem kicselezve a kényesebb témákat. Megtudhattuk, hogy a világ egyik legnagyobb sportfinanszírozási üzleteként futtatott Bajnokok Ligájában a tévések magasan uralják a sajtós kasztot. A döbbentes információmennyiség és előkészítés ellenére a nemzetközi riportertársadalmat egy kérdés izgatja rendre a kezdő sípszó előtt: hol lehet felvenni a vacsorászacskót? Hajdu B. eddigi munkássága legnagyobb öngólját is felidézte. Szűk tizennyolc évvel ezelőtt egy női futballrangadó pazar találatát így kommentálta: egy hölgytől meglepően okos gól volt . Azóta is követik a feminista jogvédők szabadcsapatai. A riportersuli után Damu Roland érkezett, és bevezetett a honi szappanos sorozatgyártás világába. A vaskos kőszínházi múlttal és jelennel bíró színész a Jóban-rosszban gyárbemutatójában a piacvezető kereskedelmi konkurenciához mérte saját istállóját. Ha az ertéelklub szép Volvo, a tévékettő egy szorgos Suzuki - az ipari háttérre utalva. A gyárban pedig izmos munkafegyelem van, huszonöt perces időkorlátokkal, kötelező borotválkozással. Ráadásul egy angol író-kreátor kezében van az egész sztori. De tessenek megnyugodni, a gyár üzemel, 2011 januárjáig már megvan a pontos szövegkönyv. Minden napra egy mese!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!