Hírek

2009.07.25. 02:29

Remek tavaszi forduló után

Kisapostag - A helyzet az elmúlt bajnoki évben sem változott. Egy kis falu asztalitenisz-csapata most is hősiesen vitézkedett. Ebből már tudható: a Kisapostagról van szó.

Jankó Árpád

A kisapostagi együttes 2008-ban kiesett az NB III-as bajnokságból. Akkor, ősszel a megyei I. osztályban folytathatta a játékot. A csapatból két meghatározó játékos, Bacsa Győző és Nagy Milán is elhagyta a gárdát. Ez azt jelentette, hogy ugyanazzal a négy emberrel lépett a kisapostagi együttes az asztalokhoz. Az őszi mérkőzéseken Nagy Ferenc, Klein Zoltán, Szabó László és Blanárik János szerepelt. 

Az őszi szezonban a második helyen végeztek a vezető Polgárdi mögött. A tavasz viszont nagyon sikeresen végződött. Nagy Milán játékra jelentkezett, és ezután már nem hibázott a csapat. Egy csákvári döntetlenen kívül minden mérkőzését megnyerte a kisapostagi kvartett. A fiúk ledolgozták a hátrányukat, és 34 ponttal az első lett, és csak a szettek arányában előzte meg a Polgárdi gárdája.

A csapat ezzel a teljesítménnyel megszerezte az NB III-as indulási jogot. Ám ezzel nem élt. Ennek pedig az volt az oka, hogy nem tudott a csapat játékost igazolni. Maradt tehát a szomorú döntés: továbbra is a megyei I. osztályban folytatja a játékot az együttes. Ennek ellenére túlzás nélkül mondhatjuk a tavalyi bajnoki évben nyújtott teljesítmény fantasztikusra sikerült. 

Egy kis falucska sportegyesülete, négy megszállott pingpongozó mintát adott az összetartásból, játékszeretetből. A csapat átlagéletkora negyvenöt év, de természetesen még mindig reménykednek abban, hogy egyszer ismét magasabb osztályban játszanak. Azaz, nem adják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!