Hírek

2016.05.08. 10:55

Pentelei Molnár János előtt tisztelegtek

Dunaújváros - Megemlékezésre gyűltek össze a pentelei civil szervezetek képviselői, a festőművész tisztelői Pentelei Molnár János szülőházánál pénteken délután.

Körmendi Erzsébet

Pentelei Molnár János születésének 138. évfordulójáról bensőséges ünnepség keretében emlékeztek meg a nagyhírű festőművész tisztelői. A résztvevőket Szabó Tamás, a Pentelei Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte, majd Horváth Nikolett, a település híres szülöttjének a nevét viselő iskola diákja népdalcsokrot nyújtott át a résztvevőknek, majd Pókné Nyers Mária a Pentelei Molnár János Szakképző Iskola igazgató helyettese méltatta a már fiatalon hírnevessé vált művész sikereit, alkotásait, életútját.

Szabó Tamás és Móder Rezső a Molnár János szülőháznál

Pentelei Molnár János Bibliai tárgyú kompozíciókat festett, majd a tájképek és életképek festése mellett főleg a naturalisztikus csendéletfestést művelte, amellyel nagy sikereket aratott. A rá emlékező műsor zárásaként a Pentelei Kéknefelejcs Énekkar gyönyörű dalokat éneket. Majd a civil szervezetek, az iskola képviselő koszorúkat, a résztvevők pedig virágokat helyeztek el a festő szülőháza falán lévő domborműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!