Hírek

2016.05.23. 18:50

Rangos tanulmányi versenyt rendez a tanulásban akadályozott iskolások számára a Móra iskola

Dunaújváros - Országos Komplex Tanulmányi Versenyt rendez a tanulásban akadályozott tanulók számára a Móra Ferenc Általános Iskola.

Szabó Szabolcs

A részletekről az intézmény hétfői sajtótájékoztatóján Alpekné Major Valéria igazgató beszélt:

- Büszkeség számunkra, hogy az oktatási hivatal felkérésére, a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és az EGYMI rendezheti meg az idei Országos Komplex Tanulmányi Versenyt, amelyen 25 csapat 100 diákja vehet majd részt. A seregszemle előkészületi munkái már tavaly májusban elkezdődtek, hiszen iskolánkra és szakembereinkre hárult a feladat, hogy kidolgozzák előbb a megyei, majd az országos verseny feladatait. A mi intézményünkben összesen 33 gyógypedagógus, valamint 13 gyógypedagógiai asszisztens dolgozik, így örömmel fogadtuk, hogy több sárbogárdi és székesfehérvári, valamint már nyugdíjban lévő kollégánk is csatlakozott a munkánkhoz. Emellett a középiskolai közösségi szolgálat keretében 19 diák segíti majd a rendezvény lebonyolítását június 3-án és 4-én.

Egy éve indult a szervezőmunka. Képünkön a Móra iskola igazgatója, Alpekné Major Valéria (bal) és helyettese Azari Beáta. Az országos tanulmányi versenyre 25 csapat 100 diákját várják

Az igazgatónő a versenyprogramról is szólt:

- A négytagú csapatok hat tantárgyban mérkőznek majd, ebből egy, a magyar nyelv egyéni versenyként szerepel majd a feladványok között. Dunaújváros első ízben házigazdája a rangos találkozónak, így a csapatoknak és a kísérőiknek is külön szabadidős programokat szerveztünk. A Pentelei Természetjáró Egyesület mellett a Szélrózsa Társulat és az Intercisa Múzeum is segíti törekvéseinket - hangzott el a hétfői tájékoztatón. Érdemes megemlíteni, hogy a dunaújvárosi intézmény eddig kétszer nyerte meg a komplex tanulmányi versenyt, először 1996-ban, majd 2015-ben. Címvédésre sajnos nem lesz lehetőségük, hiszen a megyei selejtező alapján Fejér megyét ezúttal Bicske csapata képviseli a jövő hétvégén.

A seregszemle június 3-án, délután kettő órakor az egyéni versennyel kezdődik majd a Móra iskolába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!