Hírek

2010.02.26. 03:25

Önkéntesek, hol vagytok?

Dunaújváros - Ifjúsági, szociális, fogyatékosokat tömörítő és kulturális szervezeteknek, önkormányzatoknak segítenek. Ők az önkéntesek, akiket egy helyre csatornázna a Jövőforrás Program.

nincs nev

Darvas Péter szakmai vezető hangsúlyozta: felmérések szerint Fejér megyében csupán tizenhárom százalék azoknak az aránya, akik valamilyen önkéntes munkában már részt vettek.

- Olyan emberekről van szó, akik például fogyatékos, ifjúsági, szociális szervezetek munkáját segítik - hangsúlyozta dr. Kántor Károlyné, a Dunamenti Regionális Népfőiskola munkatársa. A népfőiskola ugyanis a kezdeményezés konzorciumi partnere.

Mint kiderült, a rendezvényen több olyan szervezet is képviseltette magát, ahol tevékenykednek önkéntesek:

- A Munkásművelődési Központban például a foltvarrók, a bélyeggyűjtők, a rejtvényfejtők vagy a fotóklub is önkéntes klubvezetők munkájával működik - mondta lapunknak Gulácsi Zoltán.

Egy önkéntes segítő, Markóthné Herdics Krisztina pedig fogyatékosoknak szervezett rendezvényeken segédkezett több alkalommal is.

Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere úgy fogalmazott: az önkormányzatok nehéz anyagi helyezete miatt a közterületek rendezése is önkéntes segítők, klubok, egyesületek bevonásával történik jórészt a falvakban.

A tegnapi bemutatkozó rendezvényen a projekt egyik szakértője, Bognár Ferenc hangsúlyozta: ott kell lenniük a fejekben , ám ez nem lesz egyszerű feladat.

Maczuczáné Fenyvesi Viktória pojektvezető aláhúzta: honlapjuk (www.onkentes.cisz.hu) egy-két héten belül elindul. Február-március hónapban megalakulnak a Fejér megyei centrumok, itt rögzítik majd az önkéntes munkára jelentkezők és az önkénteseket befogadók adatbázisát, és képzéseket is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!