Hírek

2011.05.25. 08:25

Napfénygyűjtők a homokos plázson

Dunaújváros - Miközben a dunaújvárosiak a kora nyári menetrendnek megfelelően szép lassan újra birtokba veszik a Szalki-szigetet, a szabadstrand egyelőre nem kijelölt fürdőzőhely.

Szigeti Sándor

Pedig ez (még) tilos. Több tábla is figyelmeztet, nem megengedett a fürdőzés. A szabadstrand jelenleg ugyanis nem kijelölt fürdőhely.


Lapunk úgy tudja, csúsznak (vagy még el sem kezdődtek) az engedélyeztetési eljárások. A tavalyi nyár hosszú idő után az első szezon volt, amikor augusztus 20-ig bárki, valóban szabadon fürdőzhetett a szabadstrandon. Azok után ugyanis, hogy az öblöt kikotorták, megfelelő lett az itteni víz minősége.

Szerettük volna megkérdezni, idén mire számíthatnak a dunaújvárosiak. Az önkormányzat illetékes osztályának vezetőjét azonban lapunk a tegnapi nap folyamán nem tudta elérni. A vízminőséget vizsgáló, a beérkező kérelmek elbírálását végző ÁNTSZ-nél pedig szerdára ígértek tájékoztatást.

Egy dolog biztos. Az emberek örülnek a jó időnek, és birtokba vették már a szabit.

 

A parton több kisebb társaság is tanyát vert tegnap. Az Aprók Háza Óvodai Egység Lepke csoportját pedig kirándulni hozták le az óvodapedagógusok a szigetre:

- Nagyon szép így májusban a sziget. Kár, hogy az emberek néhány helyen eldobálják a szemetet. Ezzel együtt is kellemes délelőttöt töltöttünk itt - mondta Hevesi Árpádné óvodapedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!