Hírek

2014.10.13. 20:15

Kulcson most jött el a rendszerváltás ideje

Kulcs - Zaklatott évek után végre úgy tűnik stabil önkormányzattal vág neki a következő öt évnek a település. Bár nem lesz egyszerű dolguk.

Munkácsi Imre

Jobb Gyula, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje nyerte a kulcsi önkormányzati választást, nem is akármilyen körülmények között, hiszen öt jelölt közül lett a befutó. (Tegyük hozzá: huszonnégy képviselőjelölt pályázott hat helyre, ami a Dunaújváros környéki településeket tekintve mindenképpen rekord.)

- Ha rosszízűen akarnék fogalmazni azt mondanám, Kulcson most jött el a rendszerváltás ideje - mondja Jobb Gyula frissen megválasztott polgármester. Ha gyakorlatiasan közelítjük meg a kérdést, akkor arról van szó, hogy keletkezett a faluban egyfajta polgármesterhiány, amit sokan megpróbáltak kihasználni, és a nagy akaratból a választások idejére lett egy túlkínálat: aki bármiféle lehetőséget látott akár a polgármester-, akár a képviselőjelöltségben az elindult, függetlenül attól, hogy a falu érdekéért dolgozó, elkötelezett kulcsi, vagy egyszerűen kalandor. Ez pedig megosztottságot is okozott a választók között, akik nem mindig tudtak különbséget tenni a megosztó, mocskolódó és a korrekt kampány között.

Éppen ezért most első és legfontosabb feladatuknak tekintik a megingott választói bizalom visszaszerzést, annak a kulcsi civil társadalomnak az újjáépítést, amely az elmúlt évtizedekben mindig is komoly szerepet játszott a falu közösségi életében.

- Ez nem az én fiksza ideám, a kampány hónapjában sikerült olyan egy célért, egymásért és együtt dolgozó csapatot kialakítanunk, akik egytelepülés vezetéséről egyként gondolják, hogy annak olyannak kell lennie, amilyen egy jól működő vállalkozás irányítása.

Éppen ezért szeretnék kihasználni a testület megalapításáig törvényvben hátralevő időt, a tizenöt napot, mert semmit nem akarnak elnagyolni: Lépésről lépésre haladunk, minden képviselőnk területének szakembere, a helyi problémák ismerője. A falu problémái, anyagi helyzete mindannyiunk előtt ismert, és tudjuk azt is, hogy mit kell tennünk. Éppen ezért én nem akarok prioritásokat kijelölni, mivel ezek úgyis következnek a falu helyzetéből. Számomra a legfontosabb, és mindenképpen az első megteendő lépés: a megingott bizalomm visszaszerzése mondta Kulcs polgármestere.

Az önkormányzat tagjai lettek: Deák Ibolya Rózsa (független), Fejes Balázs Ottó Holl Tamásné, dr. Menyhárt Ferenc, Oberrecht Tamás (FIDESZ-KDNP ), Posch János (független).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!