Hírek

2010.11.04. 03:24

Kétezer tankönyvet visznek a székieknek

Dunaújváros - Több mint kétezer tankönyv gyűlt össze Dunaújvárosban egy Kolozs megyei falunak, Széknek. Még a szervezőket is meglepte az akció óriási sikere.

Szigeti Sándor

- Miután megjelent az újságban a felhívásunk, özönleni kezdtek a felajánlások. Több dunaújvárosi általános iskola is küldött könyveket. Csak a Petőfi Sándor Általános Iskolától például hatszáz darab kötelező olvasmányt, tankönyvet, illetve munkafüzetet kaptunk. Természetesen rengeteg magánszemély is adományozott: fiatalok és idősek hoztak be a hallgatói önkormányzat irodájába olyan kiadványokat, amelyekre nagy szüksége van a településnek - mondta el Kádas Tamás Balázs.

A hallgatói önkormányzat elnöke hozzátette: annyi könyv gyűlt össze, hogy nem csak Széknek, hanem több környékbeli településnek is jut majd a magyar nyelvű kiadványokból.

- Mikrobusszal kellett elszállítani a hallgatói irodából a könyveket, még a hátsó üléseket is ki kellett venni. Vagy november 20-án, vagy 27-én indulunk az adományokkal Erdélybe. Nem kell mondanom, mennyire meglepődtek, és mennyire örültek kint, amikor megtudták tőlünk a jó híreket - mesélte Kádas Tamás Balázs.

A hallgatói önkormányzat elnöke végül, de nem utolsósorban hozzátette: minden felajánlónak szeretnék megköszönni a segítséget. Lapunk pedig ez úton ígéri: az adományok célbaérkezéséről is tudósítja majd a Dunaújvárosi Hírlap olvasóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!