Hírek

2017.06.27. 18:30

Kármentesítés, takarítás a hét végi nagy viharok után

Továbbra is bőven adnak munkát a szakembereknek a hét végi viharok. Kárelhárítástól a nagytakarításig.

Balla Tibor

A keddi, dunaújvárosi közgyűlésen is téma volt a vihar okozta károk elhárítása. Cserna Gábor polgármester arra kérte a DVG Zrt. képviselőjét, hogy a következő napokban tegyék rendbe a köztereket, gyűjtsék össze és szállítsák el a leszakadt gallyakat, faágakat.

A vasárnapi vihar után bőven akadt dolguk a hivatásos tűzoltóknak is. Orosz Csaba alezredes, tűzoltóparancsnok elmondta, hozzávetőleg 15 esethez vonultak a tűzoltók. Vasárnap délelőtt Baracsra vonultak egy villámcsapás okozta tűzhöz. Kisebb-nagyobb kidőlt fákhoz kellett kivonulniuk, leszakadt ágakhoz riasztották őket városszerte és a környező településeken. A tartós esőzés miatt a kivonulások többsége később jellemzően szivattyúzási munkát igényelt, megtelt pincék, lefolyók, csatornák miatt. A pusztaszabolcsi őrsnek Velencére kellett vonulnia. Amíg a múlt héten a nagy hőség miatt fellángoló tüzek adtak munkát, a hét vége óta az égzengés okozta károk. A parancsnok szerint hasonló viharok szinte minden második évben tombolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!