Hírek

2014.08.20. 18:35

Elismerések, műsor és aratóbál Pentelén

Grábics Gábor kapta a Pro Pentele-díjat, hárman pedig oklevelet vehettek át Pentele hagyományos Szent István napi rendezvényén.

Körmendi Erzsébet

Hivatalos dokumentum ide vagy oda, a penteleiek testvértelepülésnek tekintik Csantavért, amelynek lakóival együtt ünnepelték Szent István napját, valamint bállal, műsorral elevenítették fel a régi arató hagyományokat.

A Kéknefelejcs asszonyai dalcsokrot adtak át a vendégeknek (Fotó: Ónodi Zoltán)

Szabó Tamás, a Pentele Sport- Kultúr és Hagyományőrző Egyesületet elnöke köszöntötte a településrész civil szervezetei nevében a vendégeket, felidézte a rendezvény múltját, a kilencvenes éveket, amikor az egykori Szórád iskola udvarán mintegy hatszázan gyűltök össze a penteleiek találkozójára. Szabó Zsolt Róbert méltatta az ünnepet, majd a Kéknefelejcs Népdalkör adott elő egy nótacsokrot. A műsorban fellépett két tehetséges csantavéri fiatal is énekkel és mesével.

A szervezők Oklevél Penteléért elismerést alapítottak idén, amelyet első alkalommal Kemény Lajosnénak, Kondor Lászlónak és Matlag Attilának adta át a körzet önkormányzati képviselője, Hingyi László. Mindhárman lelkes aktivistái a helyi civil szervezeteknek. A nagy elismerést, a Pro Pentele-díjat Grábics Gábor vehette át, aki példásan kiveszi a részét a hagyományőrző munkából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!