11°
10°

Egy kis meglepetés! Szerkesztőségünk apró meglepetéssel készült a születésnapos Pecsét Istvánnak

Dunaújváros - Külön cikket írhattunk Pecsét Istvánnal, az ő kérésére a szerkesztőségben, mert szervezheti kínai útját!

Egyelőre a huszonkilencediken túl, írtuk a címben, egyszerre két dologra is utalva. Az egyik, hogy szerkesztőségünk apró meglepetéssel készült a mai interjúra Pecsét Istvánnal, aki március 12-én ünnepelte huszonkilencedik születésnapját. (A tortához illő pezsgőbontás egészségi okok miatt elmaradt, de majd bepótoljuk.) Az utalás másik része: lapunk pártfogoltja, István, mint rendszeres olvasóink tudják, májátültetése után súlyosan rákbeteg lett, s már csak egyetlen kezelés adhat számára reményt: egy kínai kriosebészeti beavatkozás. Amihez olvasóink, a város és környékének lakói komoly mértékben hozzájárultak az elmúlt két hónapban. A kínai beavatkozás célja pedig, hogy István harmincéves lehessen!

Erre még sosem volt nagyobb esélye az elmúlt két évben, mint most. Igaz, a kezelés, a kiutazás, és az addig hátralévő idő április közepéig egyáltalán nem ígérkezik simának – de István minden jel szerint meg fog birkózni a hátralévő akadályokkal is.

Csak egy ezek közül: ki legyen a kísérője?

Elöl középen, tortával: Pecsét István. Körülötte a szerkesztőség tagjai (balról): Jankó Árpád, Gallai Péter, Pekarek János, Tőke Kata, Körmendi Erzsébet, Agárdy-Kovács Anita, Várkonyi Zsolt. A többiek riporton jártak éppen…

Pecsét István, akinek példátlanul sikeres társadalmi adománygyűjtő programját éppen lapunkban hirdettük meg január elején, több utazásra is készül egyszerre. Először is a jövő kedden, március 22-én reggel befekszik a budapesti Semmelweis kórházba, ahol új máját kapta. Laboreredményei alapján orvosai epegyulladásra gyanakodnak. E mellett, mondhatni: ezzel párhuzamosan egy sokkal nagyobb utazásra is készül! Mivel a városlakók és a környékbeliek önzetlen adakozásaiból gyakorlatilag összegyűlt a speciális kínai gyógykezeléshez szükséges pénz, már szervezheti útját a távoli országba, ahol egy világszerte ritka, sejthűtésen és gyors felmelegítésen alapuló technológiával talán legyőzheti epeúti rákját. A bányamérnök végzettségű fiatalember, aki imponáló magabiztossággal, határozottsággal és küzdőképességgel kezdte el szervezni saját támogató akcióját, meghatottan nézett körül szerkesztőségünk kicsiny tanácstermében: lényegében itt kezdődött az én történetem, mondta. Januárban itt folytattuk le első beszélgetésünket, s az abból született cikk nyomán bontakozott ki a lapunk lehetőségeit már messze meghaladó támogató mozgalom. István, mint bevallotta, mindvégig hitt abban, hogy sikerrel jár akciója, azaz jólelkű emberek segítségével összegyűjti a kezeléséhez szükséges pénzt – ám azt nem hitte volna, hogy mindössze két hónap alatt sikerrel jár! – Szavakkal leírhatatlan, hogy mit érzek most… – jelentette ki szerkesztőségünkben.

– Itt születtem, itt jártam óvodába, általánosba, középiskolába, itt nőttem föl. De nem hittem volna, hogy így ismernek meg, hogy az utcán ismeretlenek biztatnak, hogy médiumok, cégek, intézmények állnak mellém az egyszerű emberek mellett! Számomra teljesen hihetetlen, hogy ennyire odaálltak az én ügyem mellé! Azon gondolkodom, hogy vajon más városban sikerülhetett volna ez? István most az egyhetesre tervezett pesti kezelésre összpontosít. S aztán: Kína!

Puskás Öcsi labdája és a pólók

Március 23-án szerdán 16 órai kezdettel jótékonysági kispályás labdarúgó-tornát rendeznek a Dunaújváros Sportcsarnokban. A teljes bevételt Pecsét Istvánnak utalják a szervezők. Az eseményen licitálni lehet egy labdára, amit 1991-ben a legendás Puskás Öcsi dedikált. Licitálni az esemény helyszínén, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség facebook oldalán és Petrás Gábornál, a DLSZ főtitkáránál lehet (06-70/616-5941-es telefonszámon). A licit 25 000 forintnál jár. Egy pólót is lehet majd vásárolni a torna ideje alatt, amelyen Pecsét István arcképe, kéznyomata és aláírása látható. Itt a bekerülési ár 2000 forint, az efölötti összeg megy Pecsét István javára. A DLSZ már tíz darabot vásárolt 50 000 forintért.


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
4
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
5
Baleset történt a Vasmű úton!
SZERINTETEK?
Olvasó
Így parkoltok Ti, Dunaújvárosiak!
magas szintű szakmai munka / 46 perce
„A harcom, végigharcolom!” – a Vasas kapta a Dunaújvárosért Díjat
Október 23. a büszkeség napja. Hatvanegy év után is felemel.” – ezekkel a gondolatokkal kezdte Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi köszöntőjét ma 11 órakor a Bartók színházban tartott megemlékezésen, ahol a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vehette át a Dunaújvárosért Díjat.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
a népesség 10%-a érintett / 1 órája
Kideríthették, mi okozza a diszlexiát
házilag a legjobb / 1 órája
Igazi kényeztetés a rossz időben
karmolt és harapott / 2 órája
Az utcán támadt két emberre egy medve
Bőr-, haj- és arcápolás / 2 órája
Szépüljön természetesen!
hajnali edzés / 3 órája
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 3 órája
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László