Hírek

2014.12.23. 19:05

Civilek osztottak ételt a belvárosban

Háromszázötven adag meleg ételt osztott ki egy önkéntesekből álló csoport kedd délután a Dózsa Mozi előtti téren. Jövőre folytatják.

Szabó Szabolcs

Immáron harmadszor szervezett ételosztást egy civilekből álló csoport kedden kora délután a Corner Café mellett, a Dózsa Mozicentrum előtti téren.

– Akcióról akcióra egyre többen vagyunk, a mai ételosztásban közel ötven fő vállalt szerepet. Volt aki pénzzel, mások kétkezi munkával segítettek – mondta el lapunknak az egyik főszervező Bartalos Norbert, aki kiemelte, a dunaújvárosi női vízilabda csapat és a Rudas középiskola számos diákja is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az akció egyik támogatója Grábics Gábor hozzátette, az utóbbi napokban számos segítő nagyon sokat dolgozott azért, hogy kedden délután kulturált körülmények között egy-egy adag töltött káposztával tudjanak segíteni a rászorulókon, akik a felajánlásoknak köszönhetően gyümölcs és desszert is várt a terített asztaloknál.

Soós Istvánné (j) egy saját kezűleg készített plakáttal köszönte meg a Boldog délután címmel futó kezdeményezés főszervezőinek Grábics Gábornak és Bartalos Norbertnek a civilek karácsonyi akcióját.  (Fotó: A. G.)

Soós Istvánné, a Papírgyári úton található hajléktalanszálló lakója egy saját kezűleg készített plakáttal köszönte meg az akció szervezőinek erőfeszítéseit. Mint lapunknak elmondta, a finom ételek mellett leginkább az őszinte tenni akarás, a törődés volt számukra a legfontosabb.

A szervezők ígérték, jövőre is folytatják az akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!