Hírek

2016.12.19. 21:27

Cipősdobozt gyűjtöttek az egyetemen

Dunaújváros - Cipősdoboznyi adományokat gyűjtött a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzata a Bánki iskolával közösen.

Dunaújvárosi Hírlap

Több mint 40 ajándékdobozt sikerült összegyűjtenie a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziumának valamint az EHÖK-nek. Az ajándékokat olyan kisgyermekeknek gyűjtötték, akiknek idén nem kerül ajándék a karácsonyfa alá. A dobozkákat a Bánkiban és az egyetem Diák Centrumában lehetett leadni.

Az EHÖK az elkészült és összegyűjtött cipősdoboz-ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a rászoruló gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A bánkis diákok által összegyűjtött dobozokat pedig december 13-án, kedden vitték el a Szent Pantaleon kórház gyermekosztályára, felvidítva az ott lábadozó kisgyermekeket.

A kapcsolattartó, Ternay Nikolett, az EHÖK Gazdasági alelnöke elmondta, hogy mivel minden évben csatlakoznak egy karitatív eseményhez, idén a Cipősdobozra esett a választás. Felkeresték a Baptista Szeretetszolgálatot, hozzájuk fogják az adományokat eljuttatni.

A Cipősdoboz-akció egy évtizede érte el hazánkat, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!