Hírek

2013.06.18. 17:27

A várossá nyilvánítás 62. évfordulóján koszorúztak

Dunaújváros - Az ötvenedik évfordulón, 2001-ben helyezték el a Görbe utca 2. falán azt a márványtáblát, amelyet azóta minden évben megkoszorúznak az alapítók.

Pekarek János

1951-ben nyilvánították várossá (akkor még) Sztálinvárost: a rangos eseményre márványtábla emlékeztet a Görbe utca 2. számú ház Építők útja felőli falán. Itt találkoztak kedden délelőtt a Városalapítók Egyesületének tagjai, hogy hagyományaikhoz híven megkoszorúzzák a 2001-ben elhelyezett emléktáblát.

Szabadi Imre, Gombos István, Mess István és Kóbor Etelka a városalapítás Görbe utcai táblájánál (Fotó: Lázár Zsolt)

Szabadi Imre, az egyesület elnöke a rekkenő hőség és vakítóan tűző napfény ellenére is mintegy harminc-negyven ember előtt nyitotta meg a szerény ünnepséget az első, ideiglenes városi tanácsi hivatal épületénél.

Gombos István, az immár megyei jogú város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere beszédében a köszönetre helyezte a hangsúlyt. Mint mondta: itt is, mint akkor, valahányszor szépkorú embereket köszönt születésnapján, megköszöni azt, hogy milyen sokat tettek a városért.

Hiszen egy élhető várost teremtettek számunkra, hangsúlyozta az alpolgármester. Hozzátette: a mindenkori politika feladata, hogy még szebbé tegye a települést! Úgy fejezte be beszédét, hogy remélhetően jövőre ugyanitt, ugyanígy találkozunk az emléktáblánál, hogy akkor újra megemlékezzünk a városalapítás évfordulójáról.

Ezután Mess István, a városalapítók egyesületének alapító tagja elevenített fel néhány történetet a város építésének hőskorából.

A koszorúkat Szabadi Imre Imre és Gombos István helyezték el az emléktáblán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!