24°
24°
12°

A közgyűlésen is kérték Pecsét István gyógykezelésének támogatását

Dunaújváros – Az önkormányzat elutasítja a kötelező betelepítési kvótát – döntött a közgyűlés a csütörtöki évindító ülésén.

Korábbi gyakorlatunk szerint elsőként ezúttal is a közgyűlés elején történteket – a polgármesteri beszámolóhoz kapcsolódó témákat – dolgozzuk fel. Nos… Szabó Zsolt nyitott: gumicsontnak nevezte a migrációs határozati javaslatot, amivel a valóságot fedi el a Fidesz. A valóság pedig szerinte nem más, mint például a balul elsült közvilágítási rekonstrukció. A képviselő bejelentette: az Európai Csalásellenes Hivatalhoz fordult a PM, hogy kiderítse a hibákat és a felelősséget. Szabó emlékeztetett: helyi vizsgálóbizottság felállítását javasolta korábban, ám a közgyűlés ezt nem támogatta. Hozzászólásának erre a részére most sem reagált senki.

Gombos István humán és Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester a közgyűlésen

Más… Szintén Szabó képviselőtől, akinek szívügye: vitanapot kezdeményez a fiatalok elvándorlásáért. Természetesen javaslatai is vannak, hogyan lehetne élhetőbbé tenni a várost: fiataloknak szóló bérlakásprogramot alakíthatnának ki, városi ösztöndíj-rendszert vezethetnének be a hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányainak segítésére, babakötvényt kaphatna minden újszülött, akinek a szülei vállalják, hogy gyermeküket Dunaújvárosban nevelik fel. Cserna Gábor polgármester ezekre válaszul elmondta: a babakötvény megfontolandó, a vitafórum sem rossz ötlet, ám nem a közgyűlési hatáskör.Pintér Tamás először a DPASE anyagi gondjaira hívta fel a figyelmet, majd arról az elképesztő összefogásról beszélt, amely Pecsét István gyógykezelésének elősegítése érdekében bontakozott ki városban, és a polgármesterrel együtt kérte ő is: mindenki a lehetőségeihez mérten segítsen védencünknek.

Majd Cserna Gábor javaslatára a közgyűlés határozatot fogadott el a következő tartalommal: „Dunaújvárosi MJV önkormányzata elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, értelmetlen. Növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre. Kérjük a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar embereket!” A polgármester megköszönte azt az előkészítő munkát, amelynek eredményeként 200 hátrányos helyzetű diák vitte haza a téli szünet előtt a kiértesítést arról, hogy hol és milyen módon juthat a szünetben meleg ételhez. Viszont: karácsony előtt a kiértesítettek 10 százaléka, a két ünnep között pedig 5 százaléka élt ezzel a lehetőséggel. A diákok meleg étkeztetését a tavaszi és a nyári szünetben is megszervezik. Végül: elismeréssel szólt az Adventi Forgatag lebonyolításáról, a Carissa Kupáról, az Újévi Gálakoncertről, valamint ajánlotta a kórház javára a Tolcsvay jótékony gálát.


Legolvasottabb

1
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
2
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
3
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
4
Már kézben vannak az első jogosítványok
5
Elhunyt Pépp Zoltán, a Dunaújvárosi AC utolsó „mohikánja”
viszi a bankot
Itt az új Viszkis-trailer (videó)
Új Duna-híd épül / 9 perce
Orbán Viktor: nyitva tartjuk Európa belső határait
Az új komáromi Duna-híd Orbán Viktor szerint annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szerető édesapánk, *SCHMIDT BÉLA* életének 85. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 20-án 14 óra 30 perckor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *BOGNÁR ISTVÁN* 73 éves korában örökre megpihent. Temetése szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család
Mindent vitt / 28 perce
Tarolt a Ninja Warrior
NEJLON / 51 perce
Áremelés, aminek a teknősök is örülnek
egymásrautaltság / 58 perce
A szoros kapcsolat az együttműködés alapja
Ön is pazarol? / 1 órája
Százmilliók éheznek, pedig mindenkinek juthatna
az eltűnt idő nyomában / 1 órája
Római kori színházat találtak Jeruzsálemben a Siratófal mellett
A mítosz újraértelmezése / 1 órája
Soha nem látott Pasolini-képeket mutatnak be