Hírek

2017.08.16. 15:55

Rohamtempóban épül Baracson az új óvoda

Alig egy hónapja tették le ünnepélyesen Baracs új óvodájának alapkövét, már húzzák is fel a falakat - készül az intézmény.

Horváth László

Szemlátomást hatalmas sebességgel nő ki a földből a baracsiak új, száz férőhelyes óvodája. Aki a környéken jár, maga is meggyőződhet a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 2014 és 2020 közötti szakaszának elsőként elindított beruházását méltón folytatják a baracsiak. A munkálatok alakulásáról a múlt héten Várai Róbert polgármesterét kérdeztük.

- Az alapkőletétel után már a harmadik napon elkezdődött az építkezés. Gyakorlatilag három nap alatt kitermelték a fákat, megtisztították a terepet, és a tükröt is elkészítették. Tehát abszolút jó ütemben haladunk, a tervekkel összhangban. Sőt még előrébb is tartunk - újságolta az örvendetes híreket a község vezetője.

Az alapkőletétel után gyorsan hozzáfogtak az építkezéshez Baracson. A múlt héten a falazáshoz is hozzákezdtek. A héten már három sort felhúztak!

Mekkora gyereklétszámot tudnak majd elhelyezni az új óvodában?

- Négy csoportszobával, egy tornaszobával és a szükséges kiegészítő helyiségekkel összesen száz kisgyermek ellátását tudjuk majd megoldani. Maga az építkezés bruttó 268 millió forint értékű, így az intézmény megvalósulásával jelentős lépést teszünk a település lakosság-megtartó képességének növelése érdekében.

Mi lesz a régi épületeknek a sorsa?

- A régi óvoda egyik feléből bölcsődét, a másikból öregek napközi otthonát szeretnénk kialakítani. Tehát akik most itt óvodások, azok 2018. szeptember 1-jén az új épületben fogják kezdeni a tanévet - adott pontos választ a beruházás befejezésének és átvételének idejéről Baracs polgármestere.

A helyszínen a múlt héten már elkészült az alap, és bekészítették a falazáshoz szükséges téglákat is. A cikk írásakor, e héten kedden, már három sort felhúztak a szakemberek. Ha ilyen remek ütemben halad az építkezés, akkor egészen biztosan 2018-ban egy gyönyörű és korszerű, a törvényi előírásoknak minden tekintetben megfelelő új óvodában folytatódhat Baracson az óvodai nevelői munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!