Hírek

2017.08.15. 07:50

Ön tud valamit erről a harangról? Jelentkezzen!

Az Intercisa Múzeum újfent egy felhívással fordul Önökhöz, és kéri a segítségüket!

A képeken látható harangról gyűjtenének további adatokat/információkat. A harang a 2000-es évek elején került elő, alacsony vízállásnál a Dunából. Az Intercisa Múzeum eddigi információi szerint valamikor 1860 és 1930 között készülhetett, Budapesten, Walser Ferenc és fia műhelyében. Felirata: „In honorem S: Ferdinandi”. Szabad fordításban: S: Ferdinánd tiszteletére. Forrás - Intercisa Múzeum

Fotó: Intercisa Múzeum

Különleges ismertetőjegye a felirata, anyaga valószínűleg bronz; állapota kissé kopott, helyenként sérült vagy hiányos. Jellegét tekintve lehetett egy nagyobb méretű hajóharang, de származhat egy kápolnából is, azonban ezek csak találgatások, így szeretnének pontosítani rajtuk.

Fotó: Intercisa Múzeum

"Kérjük, akinek van bármilyen információja, hallott bármilyen szájról-szájra terjedő történetet rokoni-baráti körében, ossza meg velünk!

Ezeket az információkat a következő módokon juttathatják el hozzánk:

-          személyesen előzetes egyeztetés alapján, nyitvatartási időben, bejelentkezés: 06-25/408-970-es telefonszámon, Kronászt Margit történésznél;

-          postán az Intercisa Múzeum címére küldve: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4.;
-          e-mailben: [email protected]

Kérjük postán vagy e-mailben küldött információk esetén jelezzék, hogy Kronászt Margitnak szánják a levelet!

További képeket találnak az intézmény weboldalán: www.intercisamuzeum.hu és facebook oldalunkon találnak." - írják honlapjukon.

Fotó: Intercisa Múzeum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!