Hírek

2017.08.23. 19:20

Mehetünk bringával is a Dózsa Moziba

Egyre jobban tért hódít országszerte, és a városban is a kerékpáros közlekedés. Viszont mindig gondot jelent, hogy hol parkolhatjuk le biztonságosan a drótszamarat.

Balla Tibor

Ezen az akut problémán igyekszik segíteni a Dózsa Mozi Centrum vezetése. Verasztó Sándor, a Dózsa Mozi Centrum Kft. ügyvezetője elmondta, ő úgy látja, egyre több egészséges ember van Magyarországon, aki kerékpárral közlekedne. Sokan moziba is kerékpárral érkeznek, viszont nincs a környéken kerékpártároló, ahol biztonságosan elhelyezhetnék kétkerekű járművüket.

Biztonságban tudni a kétkerekűt

Többen kisgyerekkel jönnek kerékpáron, rajta van a gyerekülés, jobb, ha ezeket biztonságban tudja az ember, amíg szórakozik. Mint mondta, többször előfordult, hogy megkérdezték, hogy a vetítés idejére behozhatnák-e a biciklit. Ez elől nem zárkóznak el, csak a lehetőségeik korlátozottak. Több hely is van az épületben - az előcsarnokban, a kijárati csarnokban, garázsban - ahol ezeket tárolni tudják, és nagyon szívesen meg is teszik. Egyelőre még nem terjedt el túlságosan a lehetőség, van, amikor megérkezik egy tíz-tizenkét fős társaság kétkerekűvel, de van, amikor csak egy-két kerékpár tárolását kell megoldani. Számítanak arra, hogy tért hódít majd a lehetőség, hiszen a galérián működő IITI szolgáltatások is egyre népszerűbbek. Sportszerek, pingpongasztal, beltéri tollasháló, számítógépek várják a fiatalokat, hamarosan csocsóasztal is érkezik. Még bejelentkezni sem kell, lényegében bárki bemehet, aki a házirendet betartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!