Hírek

2017.08.17. 18:16

Jubileum: Alapításának 20. évfordulóját ünnepli a hét végén a Baracs Néptáncegyüttes

BARACS Az előttünk álló hét végén ünnepli alapításának 20. évfordulóját a Baracs Néptáncegyüttes a baracsi falunap keretein belül.

Balla Tibor

A csoport húsz esztendővel ezelőtt, 1997 augusztusában alakult a Baracsi Nagycsaládosok Egyesületének kezdeményezésére.

Tették ezt abból a célból, hogy felelevenítsék a falubeli népszokásokat, élvezetesebbé tegyék a szüreti felvonulásokat, bálokat ünnepeket. Különböző néptáncfesztiválokon, gálákon, iskolai rendezvényeken, falunapokon, vettek már részt. Több fesztivál fődíjával, illetve koreográfiái díjaival büszkélkedhetnek. A tánccsoportot kezdetek óta Suplicz Mihály vezeti, akinek a községben végzett munkásságát Baracsért díjjal jutalmazták 2002-ben.

A Baracs Néptáncegyüttes nem ismeretlen a dunaújvárosiak előtt sem Fotó: Ady Géza

A kétszer is ezüst minősítést szerző együttes vendégeket is hívott az augusztus 19-én, szombaton este nyolckor kezdődő egyórás műsorra.

A Madocsai Hagyományőrző Együttes mellett a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes is színpadra lép egy-egy koreográfia erejéig.

A táncműsort követően a vélhetőleg a nosztalgiázás mellett néhány népdal is terítékre kerül, de csak a táncosokra jellemző mértéktartással és igényességgel.

A baracsi táncosok jövő héten pénteken, augusztus 25-én szintén a Vasassal közösen lépnek színpadra egy tematikus nap keretében a velencei korzón, ahol meseelőadásokat láthat a nagyérdemű, hiszen ott lesz a Szélrózsa társulat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!