Hírek

2017.07.04. 18:15

Bíztató híreket hoztak

A Semmelweis-napi ünnepségen nem csak részt vett, fel is szólalt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, valamint dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő.

Balla Tibor

Dr. Dorkota Lajos valódi lokálpatriótaként beszélt az ünnepségen. Mindig fontosnak érezte azt, hogy segítse a kórház munkáját, és kéréseiket támogassa a döntéshozók felé.

Szót ejtett az élményfürdőről is: elmondta, hogy ha minden a tervek szerint halad, akkor jövő héten kedden a stratégiai kabinet, illetőleg a kormány biztosítja a forrást, és az élményfürdő újra a város tulajdonába kerül.

"Bízom benne - hiszen közel három és félmilliárd forintról beszélünk -, hogy ebből létre tudunk hozni egy fejlett gyógyászati részleget az élményfürdő területén", jelentette ki.

Dr. Galambos Dénes a többi között a humán erőforrás fontosságáról is beszélt. "A sokmilliárdos fejlesztési forrás mellett a legfőbb érték az ember és a szakmai tudás", fogalmazott. Azt mondta:

- Arról a lehetőségről is gondolkodtunk a város vezetőivel és elnök úrral közösen, hogy ha szükséges, a városban való letelepedésüket is tudjuk segíteni azoknak, akik vagy rezidensként érkeznek ide, vagy azzal a határozott szándékkal, hogy ebben a kiváló adottságú városban, egy kiváló adottságú kórházban végezhessék gyógyító tevékenységüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!