Hírek

2017.05.29. 18:15

Vigadva adakoztak

NAGYKARÁCSONY A Nagykarácsony Jövője: Az Egészséges és Kulturált Gyermekekért Alapítvány elnevezés mindent elmond a mögötte álló civil szervezet terveiről, és bemutatja a munkájuk mozgató erejét. Céljaik eléréséért jótékonysági bált rendeztek.

Balogh Tamás

Az esemény sok munka árán született, mivel a helyszín a Vörösmarty Általános Iskola legnagyobb közösségi terme volt, a berendezés és a dekoráció nem kis feladatot rótt az önkéntesekre. Támogatókat találni sem egyszerű a mai világban, de az alapos szervezőmunkát végzőknek köszönhetően a környékbeli vállalkozók a gyerekek mellé álltak a lehetőségeikhez mérten.

Orbán Istvánné, a nagykarácsonyi Vörösmarty iskola vezetője

A kedvezményezettek, az iskola diákjai is alaposan kitettek magukért. A korábbi fellépéseik rutinjára építkezve is kemény, egyhetes próbasorozat után álltak a hozzájuk hasonlóan izgatott közönség elé. Felkészítőik, Bazsik Titanilla, Rabóczki Anita, Péter Gyöngyi és Horváth Csaba, az iskola tanárai, szellemes és vidám előadásra inspirálták őket. Az izgalom és büszkeség egészségesen keveredett a szép számban érkezett szülők és rokonok soraiban. A műsorban versek, dalok, rövid, vidám színjátékok, az év elején alakult és azóta sikeresen dolgozó néptánccsoport - Várai Tamás vezetésével -, valamint az egészet megkoronázó remek szalagos, együtt énekelős show szerepelt a repertoárban. Óriási sikert arattak a produkciók, vastapssal ünnepelték a fellépőket.

Az énekes-táncos szalagos produkció koronázta meg a gyermekek műsorát Fotók: Balogh Tamás

Orbán Istvánné, a nagykarácsonyi Vörösmarty Mihály tagintézmény vezetője elmondta lapunknak:

- Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, mindent megmutattak, amit csak tudtak. Valamennyi produkciójuk mai osztályzata a csillagos ötös. Az alapítványunk a jótékonysági est teljes összegét a gyerekek programjainak a támogatására forgatja vissza. Karácsonyi ajándékozás, kirándulások, táborozás támogatása, könyv vásárlása a cél. Nálunk minden fillér számít, és ezt szó szerint kell érteni. Nagy öröm volt az összejövetel létrehozása, de a létszámból látszik, hogy egyre kevesebb az az összeg, ami nekünk bárhonnét erre a célra jut. Nagyon szeretnek a gyerekek az udvari padokon ücsörögni, de sajnos nincs belőlük elegendő, ezért padokra mindenképen fogunk költeni. Mellette kis házikókat is szeretnénk építtetni, ezek a kedvenc szabadidős helyszíneik lehetnének. Főleg a kicsik nagyon szeretnek homokozni, ezért homokozót is szeretnénk nekik kialakítani. Jó lenne néhány kinti játék is, mint például hinták a gyerekeknek.

Kincses Csilla, az alapítvány új kuratóriumi elnöke

Kincses Csilla a helyi polgármesteri hivatal pénzügyi ügyintézőjeként dolgozik, és mellette az alapítvány kuratóriumának új elnöke lett. Elmondta: - Azért vállaltam el ezt a feladatot, mert korábban az iskola adminisztrátoraként is dolgoztam, megszerettem a gyerekeket, és a tanárokkal is jól kijöttem. Szeretném, ha lenne elég forrásunk a sportfoglalkozások eszközeinek a bővítésére, a kirándulások, mozik, színházlátogatások támogatására. Az én tevékenységem ténylegesen a hivatalos procedúrát követően kezdődik majd. Szeretném ezt a munkámat is eredményesen elvégezni! Örömmel mondhatom: a rendezvényen mintegy háromszázezer forint gyűlt össze. Megvan a helye minden forintnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!