Hírek

2017.04.26. 18:00

Vannak napok, amikor még a legmegátalkodottabb diák is szeret iskolába járni!

Látványos és (igen!) illatos események jellemezték a Hild-napok első napját az iskolában.

Pekarek János

Mindenképpen ilyen nap volt a tegnapi (is) a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Szakgimnáziumában, Szakközépiskolájában és Szakiskolájában. Hild-napok vannak ugyanis, és ennek jegyében reggel a hálás utódok megkoszorúzták a névadó mellszobrát az intézmény előcsarnokában. Ezután pedig főzőversenybe kezdtek az udvaron, ahol egyéb események is zajlottak. Úgymint: kispályáslabdarúgó-bajnokság, csocsó, azaz asztalifoci bajnokság (amelyben még Kolics Gábor igazgató is elmélyülten vett részt), darts és íjászverseny.

Délután még egy vitorlázó repülőgépet is hoztak az iskolaudvarra, hogy az ifjak kipróbálhassák, bár csak a földön.

Mindemellett a fő attrakció nyilvánvalóan a főzőverseny volt, amelyen csakis fahasábokkal tüzelhettek a bográcsok alá, s amelynek produktumait tanárok és diákok közösen fogyaszthatták el. S ezért csak irigyelhettük őket!

Néhány ízelítő a menüből: paprikás krumpli, chilis bab, fűszerezett csirkemell salátával, gulyás, többféle sertés- és marhapörkölt, grillezett hús pitával.

Ma kvízverseny, honfoglaló társasjáték, szépség- és sminkverseny, süteményverseny lesz a Hild-napon. PJ



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!