Hírek

2017.04.13. 09:59

17 évet kapott az idős dunaújvárosi asszony gyilkosa

Jogerősen tizenhét év fegyházbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki 2014-ben dunaújvárosi otthonában meggyilkolt egy idős asszonyt.

A Szegedi Ítélőtábla az ügyben kirendelés útján eljáró bírái a 29 éves férfit nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon a férfira kiszabott húszéves büntetést.

A más bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztését töltő vádlott 2014. augusztus 8-án egy nőismerősénél tartózkodott egy dunaújvárosi lakásban. Miután összevesztek, a lány elküldte a férfit, aki összecsomagolt, és el is ment, a táskájában a személyes holmijait, valamint egy lézerceruzát és egy teleszkópos botot, viperát vitt magával.

A férfi látásból ismerte a házban lakó 71 éves, számos betegségben szenvedő sértettet, akiről úgy gondolta, jó anyagi körülmények között él. Elhatározta, hogy bemegy az asszony lakásába és megszerzi az értékeit. A közeli építkezésről odavitt az épülethez egy fémkorlátot, azon felmászva bejutott a nő erkélyére, majd a lakásába, közben a lézerceruzával világított. Kutatás közben arany ékszereket, bélyegeket és néhány eurót talált, amit magához vett.

Az időközben felébredő asszony összetalálkozott az értékek után kutató vádlottal, aki előbb a viperával többször megütötte a védekezni próbáló sértettet, majd megfojtotta a nőt. Ezután - hátrahagyva a lézerceruzát és a viperát - az erkélyajtón keresztül távozott a lakásból. Az asszony holttestét 2014. augusztus 11-én találták meg.

A férfi a gyilkosság után Budapestre ment, ahol az ékszerek egy részét 550 ezer forintért értékesítette, majd Veszprémbe utazott, itt hotelszobát vett ki az ékszerekért kapott pénz egy részéből, valamint ruhákat, műszaki cikkeket és 105 eurót vásárolt.

A vádlottat 2014. augusztus 12-én fogta el a rendőrség, a megmaradt arany ékszereket, valamint a vásárolt tárgyakat és 124 ezer forintot lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!