Hírek

2017.03.24. 17:10

Népszerű volt a "Tegyünk együtt a balesetmentes közlekedésért" akció Dunaújvárosban

Dunaújváros - Sokan küldtek sok javaslatot a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság felhívására.

Szabó Szabolcs

"Tegyünk együtt a balesetmentes közlekedésért" mottóval indított akciót idén január 20-án a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság (DBB). A kezdeményezés során a lakossági észrevételeket vártak a Dunaújvárost és térségét érintő közúti jelzésekkel kapcsolatos problémáról, hiányosságokról, anomáliáról.

A két hónapon át tartó program a hét elején zárult, eddigi eredményekről, tapasztalatokról a DBB titkárát, Kőhalmi Lászlót kérdeztük:

- Több mint kétszáz, fényképekkel illusztrált észrevétel, javaslat érkezett a bizottsághoz. Legutóbbi ülésünkön megkezdtük a bejelentések feldolgozását és azt tapasztaltuk, hogy nagyon fontos, tisztázandó közlekedési helyzetekre hívták fel figyelmünket a beküldök. Ezek többsége viszonylag egyszerűen megoldható - gondolok itt közlekedési és figyelmeztető táblák kihelyezésre, illetve megszüntetésére, de akad számos olyan ügy is, ahol komolyabb beavatkozásra lesz majd szükség, például a forgalom rendjének újragondolására, valamint építési munkálatokra is.

Komoly munka vár a bizottság tagjaira, hiszen több száz észrevételt kell feldolgozniuk a következő hetekben. Konkrét javaslataikat hamarosan eljuttatják az önkormányzathoz is Fotó: Zsedrovits Enikő

Két együttműködő partnerünknek, Dunaújváros önkormányzatának és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Dunaújvárosi Mérnökségének hamarosan megküldjük szakmai javaslatainkat, amelyek alapján remélhetően a közeljövőben elkezdődnek a munkálatok, amelyekről a lakosságot is értesítjük majd - mondta el lapunknak Kőhalmi László, aki hozzátette, bár a kampány lezárult, de továbbra is várják a hasonló lakossági észrevételeket és javaslatokat - fényképpel és indoklással, a [email protected] e-mail címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!